Tema: «2012»

Tema: «2012»

Vi lever i et myteomspunnet år. Noen tror verden vil gå under nettopp dette året. Og det er flere grunner til at vi vil ha "2012" som tema på iTro i juli.

Leder

Ukas leder er skrevet av Nils Kåre Bøe. Han er redaktør for iTro.no.

Temaet for iTro i juli er "2012". Ser du linken til året vi lever i? Håper det. Og hvis ikke, ta en kjapp titt til, og så ned på klokka. (Eller mobilen, hvis klokka di ikke viser årstall.)

2012. 

Og det er noen grunner til at vi vil ha «2012» som tema denne måneden. For av og til trenger vi å stoppeopp, og ta en liten reality check.

I tillegg har 2012 blitt spådd som året da verden kommer til å gå under

Til vanlig i  uka er det ikke så veldig mange gangerjeg virkelig stopper opp og stiller meg spørsmål avtypen «Hva er det egentlig jeg driver med? Hvabruker jeg tida mi på, og hvor har utviklinga førtmeg de siste årene? Hva er det som er viktig i livetmitt, og hva vil det egentlig si å leve i 2012?»

For hva vil det for eksempel si å være kristen i 2012? Dette er et av de mange 2012-relaterte spørsmålene som vil bli tatt opp denne måneden.

I tillegg har  2012 blitt spådd som året da verden kommer til å gå under. Blant annet har en gammel mayakalender antydet dette. Og underholdningsbransjen har jo også hypet dette ganske kraftig de siste årene.

Og dette med verdens undergang er jo strengt tatt noe som burde oppta de fleste av oss, kanskje særlig oss som er kristne, og faktisk tror det skal komme en slik dom en dag.

Hvis Jesus faktisk kommer igjen i 2012, er jeg klar for det?

Så: Vil dommedag  komme i 2012?

Det vet vi faktisk ikke. Men det vi kan vite er at vi aldri har vært nærmere Jesu gjenkomst enn vi er nå! Og hvis vi ikke har gjort det på en stund, kan det være viktig å stoppe opp og spørre oss: «Hvis Jesus faktisk kommer igjen i 2012, er jeg klar for det?»

I harmoni med  sommerferien kommer vi på iTro til å senke tempoet litt i juli, men det vil fortsatt komme omtrent fem saker i uka, så du er hjertelig velkommen innom iTro også i juli! Det kan dessuten være en fin oppladning til UL, som begynner 31. juli, der temaet også er, nettopp, "2012". Håper å se deg der!