Tips til late dager

Tips til late dager

Noen dager blir latere enn andre om sommeren.

Noen dager blir  latere enn andre om sommeren. Av og til kan faktisk dagene bli så late at man ikke klarer å finne på noe å bruke de til. Dersom du skulle havne i den situasjonen, så kan det hende at disse tipsene kan være til hjelp.

«Kjed deg (?!?)

Å virkelig kjede  seg er noe veldig få gjør for tiden. Som oftest er det musikk, TV eller Internett tilgjengelig i nærheten. Jeg vil oppfordre deg til å gå en tur (eller lignende) uten noe som kan underholde deg utenom dine egne tanker. Plutselig kan det opp nye idéer, tanker og refleksjoner som du ikke hadde kommet på ellers. Kjedsomhet fører fort til kreativitet.

«Sett deg litt i skyggen

Når var sist  du leste en god bok? Eller en bok i det hele tatt? Jeg tok opp lesekarrièren min i år, og det kan virkelig anbefales. Årets bokanbefaling er «Himmelen er på årntli’».

«Få deg en ny hobby

Da det kan  bli litt drygt i lengden å bare ligge å sole seg i time etter time, eller gå tur med sine egne tanker, kan det være lurt å aktivisere seg litt. Man skulle kanskje ikke tro det, men kryssord og sudoku er ikke bare for de over 60. På late dager er det helt ok å bli hekta på slikt.

«Ta deg tid til å mimre

Har du sett  på bilder i det siste? Hjemme har vi mange fotoalbum i hyllene, men det er sjelden jeg tar meg tid til å se i dem. Det er heller ikke så ofte jeg ser gjennom bildene på Mac-en min. Men det vekker jammen meg mange gode minner når jeg først gjør det. Plutselig husker jeg detaljer fra tidligere turer og ferier, eller morsomme episoder fra hverdagen. Det er kjekt å mimre litt av og til, så det anbefales!

«Nyt det!

Dersom man tenker  seg om, så er det et privilegium å ha late dager og å kjede seg. Året er jo ofte ellers preget av lekser, prøver, fotballkamper, og alt annet man stresser rundt for å få gjort. Så nyt de late dagene i stedet for å irritere deg over dem. Det er både lov og godt å kjede seg av og til.

Kos deg!

 

Foto: Twistiti on flickr