The regifter

The regifter

Av og til er det greit å gi gaver videre.

Første ladning med julemarsipan er allerede i ferd med å gå ut på dato i matbutikken jeg pleier å handle i, og har jeg innsett at jeg snart må komme i gang med julegavehandelen.

Men dette med gaver er jo litt vanskelig! Det er i det hele tatt veldig mange grøfter man kan falle i. Gaven bør være personlig og litt original, den bør se dyr ut (helst uten å være det), og den bør definitivt ikke være det samme som ble gitt i fjor. Også finnes det jo også noen ting man for all del ikke må gjøre med gaver. Da kan det gå riktig galt…

Vi må bli verdens største ”regifter”-bevegelse

I en episode  av tv-serien Seinfeld blir en gang en mann avslørt når han gir videre en gave han selv har fått til noen andre. Og i Seinfeld-universet blir dette en stor skandale, og den skyldige får raskt kallenavnet ”The Regifter” –han som gir gaver videre.

Men selv om dette med ”regifting” ikke falt i helt god gjeng hos Seinfeld-gjengen, har jeg skjønt at det er annerledes andre steder. Rykter har nemlig fortalt meg at det i Japan faktisk har vært motsatt. Det er enærehvis gaven din blir gitt videre, dette viser at det er en kvalitetsgave, siden de vil gi denne videre.

Og som kristne har vi faktisk fått det oppdraget å være ”regifters”, enten det er populært eller ikke. Vi har jo fått verdens beste gave av Gud, nemlig frelsen (Ef 2,8), og denne har vi fått i oppdrag å gi videre, til alle som trenger den, og det er alle. Vi skal rett og slett være verdens største ”regifter”-bevegelse, og (ifølge god tradisjonell japansk skikk) gi denne gaven videre til de rundt oss!

Foto: JD Hancock på flickr

______________________________________________________________