Unormal

Unormal

Jeg er nok litt annerledes. Det gikk for eksempel opp for meg da jeg fikk kjæreste.

Noen ganger tenker jeg at du sikkert må bli litt kjent med meg før du ser at jeg er kristen. Jeg skiller meg ikke så veldig ut fra resten av verdenved første øyekast. Men på noen områder synes det faktisk. For eksempel ble det veldig tydelig da jeg fikk kjæreste. Plutselig var det ganske mange valg vi måtte ta. Og hvordan vi valgte å være kjærester var noe alle rundt oss kunne følge med på.

Det er ganske  synlig at jeg ikke bor sammen med kjæresten min. Nå er det bare noen få dager igjen til vi gifter oss, og den siste måneden etter han flyttet ut av kollektivet har han bodd hos foreldrene sine. Tingene hans har flyttet inn til meg, men tannbørsten har han hos foreldrene. For det er der han har bodd hele juli.

Vi ønsker å ta det Bibelen sierpå alvor

Vi har fått  en del spørsmål. Mange tenker at det er tungvint og unødvendig pirkete. Vi skal jo gifte oss snart uansett. Hvorfor kan han ikke bare sove i leiligheten jeg bor i? Svaret vårt er at Bibelen lærer oss at det å bo sammen, og det å ha sex – det hører til ekteskapet. Og hvis vi hadde flyttet sammen i juli, hvorfor ikke et par måneder før, eller da vi ble forlova? Vi velger å la ekteskap få være ekteskap.

En annen ting er at vi har valgt å ikke reise på ferie til utlandet sammen. Hvorfor? Fordi det ville vært utfordrende for oss å bo på hotellrom sammen, og fordi vi ikke vil at andre skal lure på hva vi driver med.

Disse valgene vi  har tatt, om å ikke bo sammen, om å vente med sex ogom å ikke reise på turalene – de har vært selvsagte grenser for oss. Samtidig handler det ikke om at vi er perfekte kristne. Gud vet at vi ikke er det. Og han vet at det er utfordrende for oss, som for andre, å være kjærester – uten å ha sex. Men det handler om at vi ønsker å ta det Gud lærer oss gjennom Bibelen på alvor. Og på bryllupsdagen kan vi si: Vi klarte det! Vi snubla litt undeveis, men vi klarte det! Og fra den dagen av er det en ny epoke i livene våre. Da skal tannbørstene våre stå i samme glass på badet.Da skal vi leve sammen, ha sex, reise på ferier sammen og oppleve alt det som hører til å være et ektepar.

Merker andre at jeg har Jesus som konge i livet mitt?

Jesus sier at  vi skal være lys og salt i verden. Da må jeg spørre meg sjøl om jeg er det. Merker andre at jeg har Jesus som konge i livet mitt? Jeg tror det aller viktigste er at vi er åpne og ærlige om hvordan vi lever, for eksempel om hvordan vi er kjærester. Det er viktig at livet vårt tåler lys. Det betyr ikke at vi later som om alt går på skinner alltid, men at vi vet at vi kan komme til Gud med det når vi går på en smell også. Hos han får vi tilgivelse, og hos han får vi hjelp til å leve slik han vil.

Vi heier på å spare sex, det å bo sammen og feriereiser til ekteskapet. Fordi vi tror det er sånn Gud vil at vi skal ha det. Og vi tror det er det som burde være normalt.

Lykke til med å gjøre gode valg!

Hilsen snart gifte Maria Celine

Ill.foto:  Annamagal på flickr

Ukas leder er skrevet av Maria Celine Kolberg, redaktør for iTro.no