Gjennom Guds øyne

Gjennom Guds øyne

Kan det hende at vi trenger å se verden gjennom Guds øyne for å kunne elske vår neste fullt ut? Og hvordan er egentlig Guds blikk?

Brandon Heath synger i en sang som heter Give Me Your Eyes en bønn om å få Guds øyne for bare et lite øyeblikk slik at han kan se alt han ikke ser og slik få et større hjerte for menneskene rundt seg. Er dette kanskje en bønn vi burde be for å lære å elske vår neste som oss selv?

Tenk deg at  du ser for deg et øyenbryn bli malt på et hvitt papir. Hånden som maler bruker en syltynn pensel, og maleren er så inderlig nøye på at hvert eneste hårstrå skal plasseres akkurat på det perfekte stedet. Videre blir det til et øye, og deretter konturen av et ansikt.

Forestill deg følelsen av å være kunstneren som vet akkurat hvordan han vil ha det, og at du ser hvor han bruker lang tid for at det skal bli som han ønsker. Til slutt kan du se at det har blitt et helt fiks ferdig ansikt. Og det er så fantastisk pent, for du vet hvor stor kjærlighet som er lagt ned i hvert eneste penselstrøk.

Du forstår plutselig hvor perfekt designet og planlagt hvert eneste av dem er

Se deretter for  deg en slags film som liksom sveiper over alle land og nasjoner i hele verden. Den starter i noen av de første samfunnene, og så går den framover mot tiden vi lever i nå, som en kameralinse som prøver å vise deg alle mennesker som noen gang har eksistert på jorda. Du får stadig nærbilder av noen av menneskenes ansikter, og du forstår plutselig hvor perfekt designet og planlagt hvert eneste av dem er. Kan det tenkes at Guds blikk er slik?

Vi er skapt  med den dypeste kjærligheten vi kan forestille oss, og den minste millimeter av oss er så nøye planlagt at vi kan ikke fatte det. Skjønnheten Gud la ned i oss stammer fra kjærligheten Gud boblet over av da Han skapte oss i sitt bilde, og denne skjønnheten er vi fylt av både på utsiden og innsiden.

Tenk om vi  kunne se verden og menneskene rundt oss gjennom Skaperens egne øyne. Tenk hva det ville gjøre med deg og med måten du møter andre mennesker på. Tenk hva som kan skje dersom du våger å be Gud om å få se gjennom Hans øyne. Våger du?

Dagens andakt er skrevet av Ann Kristin Tokheim.