– Lovsang er et sted jeg finner kristne sannheter

– Lovsang er et sted jeg finner kristne sannheter

Lovsangsleder på UL 2022, Sander Johan, forteller hva lovsang betyr for han og avslører sine beste UL-minner!

UL

Fra onsdag 22. til søndag 26. juli arrangeres UL, med morgenmøter, kveldsmøter, seminarer, talkshow og masse mer! ITro holder deg oppdatert hva som skjer til enhver tid på iTro.no og på Instagram.

Sjekk ut nettsiden for mer informasjon: https://ul.no/om

Over 1000 ungdommer er samlet på UL og lovsangen har en sentral rolle under møtene. Men hva er egentlig lovsang og hvorfor lovsynger vi?

iTro har tatt en prat med en av lovsangslederne, Sander Johan, for å få svar på blant annet dette.

– Et møtepunkt med Gud

Sander Johan er egentlig på vei til å legge seg, men tar seg likevel tid til et intervju med iTro.

– Hva er lovsang for deg?

– Det har vært og er et møtepunkt med Gud. For meg er det tilbedelse i gode dager og tider og bønn i tyngre tider, men fortsatt tilbedelse. Jeg har brukt lovsang som konkrete bønner å be. Vi kan kalle det fellesskaplig bønn, forteller han.

–  Det er derfor vi har lovsang, fordi vi skal være et fellesskap som har lyst å treffe alle i den situasjonen de er.

Han sier videre at det for han har vært en sentral tjeneste som han har fått lov til å bidra i, men at det også gir han noe tilbake i hans eget liv.

Hvorfor lovsang?

– Hva driver deg til å være lovsangsleder på en stor scene som her på UL? 

– Hvis menigheten kan bruke meg som instrument som fører til at vi som kristne søsken i fellsskap kan få lovsynge og be, så ønsker jeg å svare på tilliten med å bidra.

Og fortsetter.

– I et lovsangsteam har man et band og lovsangsledere, men alle bruker instrumenter for å lovsynge Gud. For min del er stemmen min instrumentet som kan være med å lede lovsangen, forteller 24-åringen.

På spørsmålet om hva som er «greien» med lovsang, forklarer han at vi ifølge Bibelen er ulike lem på kroppen og at siden vi er forskjellige og har ulike oppgaver i livet, så trenger vi forskjellige måter å ha kontakt med Gud på. Han forklarer også at det vil oppleves forskjellig fra person til person og hvilken situasjon den enkelte er i.

–  Det er derfor vi har lovsang, fordi vi skal være et fellesskap som har lyst å treffe alle i den situasjonen de er. For meg er lovsang et  sted hvor jeg opplever kristne sannheter.

– I dag jobbet Gud på møtet

– Hvor mange UL har du vært på?

– Jeg har hatt foreldre som har vært med som frivlilige i alle år, så jeg har vært på UL så lenge jeg kan huske. Jeg kan huske at jeg var innom i 2009 da temaet var «Evig».

– Har du et spesielt UL-minne?

–  Jeg har mange gode minner. Jeg husker godt det å bo i campingvogn hvor vi kunne sitte med latterkrampe og spill til langt på natt.

– Jeg vil sterkt anbefale å ha et kistent fellesskap hvor du kan bruke tid i Bibelen

Han trekker også frem at møtene har vært sterke for han på flere UL.

– Det å sitte igjen med en følelse av at Gud virkelig på dette møtet, har vært sterkt og sitter igjen som fine minner.

Oppfordring

– Hva er det kjekkeste med å være på UL?

– Å få lov til å være med å lede lovsangen. Det har vært veldig kjekt å se en forandring til deltakerens forhold til lovsangen på møtene. I starten virket de skeptiske og usikre, men nå har det på mange måter løsnet litt. Vi kan se og høre at deltakerne er mer med i lovsangen. Det er veldig sterkt å se.

– Hva vil du si til ungdommen som er på UL?

– Jeg vil sterkt anbefale å ha et kistent fellesskap hvor du kan bruke tid i Bibelen, men på samme tid går det også an å sette seg ned med kristne sangtekster for å se hva de hva de kan gi til livet og hverdagen din.

– Prøv å lytt til lovsang, ikke bare at du setter det på i bakgrunnen, men sett deg konkret ned og lytt til teksten.

Nyt dine siste dager på UL og lytt til hva tekstene i lovsangen på møtene har å gi deg.

Ragnhild Kallestad (UL)

UL

Fra onsdag 22. til søndag 26. juli arrangeres UL, med morgenmøter, kveldsmøter, seminarer, talkshow og masse mer! ITro holder deg oppdatert hva som skjer til enhver tid på iTro.no og på Instagram.

Sjekk ut nettsiden for mer informasjon: https://ul.no/om