Bibelglede i vår

Bibelglede i vår

I vår har mange fått et rush av bibelglede. Ingebjørg er en av dem. De var en venninnegjeng som ble gira på bibellesing, og hun har også vært med å lage filmandakter om bibelglede.

Jeg husker ikke hvordan det startet, men en gang i vinter ble det plutselig slik at jeg og en liten gjeng venninner ble ekstra gira på Bibelen.

Vi snakket mye  om den og vi oppmuntret hverandre til å lese mer i den. Vi leste særlig om alt den er: levende, virkekraftig, Guds ord, inspirert, nok, nær og at dersom vi blir i Jesus (for eksempel ved å lese i Bibelen) så har han lovet å bli i oss. Vi leste Salme 119, den store bibelglede-salmen, igjen og igjen, og lærte mye om alle løftene som er knyttet til det å lese i Bibelen.

Dagene går fort. Det er så mye annet å bruke tid på

Det rare er  at da dette rushet av bibelglede startet sleit jeg skikkelig med å lese i Bibelen selv. Det gikk mange dager og uker da jeg knapt åpnet boka. Men så, sakte men sikkert, mens vi snakket mer og mer om hvor konge Bibelen er, klarte jeg etter hvert å lese igjen. Jeg fant tilbake til rutinene. Og det slo meg at jeg har det bedre med Jesus, jeg er tryggere i troa og er stødigere i møte med hverdagen når jeg lever med nesa i Bibelen.

Det gikk også opp for meg at det å ha andre rundt meg som er opptatt av Bibelen er superviktig for å klare det. For dagene går fort. Det er så mye annet å bruke tid på. Men når så mange rundt meg bobla av bibelglede måtte jeg bare bli smitta.

Og du, les i Bibelen. Hver dag. Og hjelp de rundt deg til å gjøre det samme

Bibelgledevåren fikk en  del konsekvenser. For eksempel førte det til aksjonen Bibelglede i mars som du kanskje var med på – og som du kanskje har bestemt deg for å fortsette med selv om mars er over for lengst.

I tillegg reiste jeg og ei venninne til Sotra utenfor Bergen og spilte inn 4 andakter i en serie om nettopp Bibelglede. Disse er lagt ut påpreik.tv, ei nettside med videoandakter som du kan se selv eller bruke på ungdomsklubben eller i bibelgruppa. Etter at du har sett bibelgledeandaktene må du gjerne sjekke ut arkivet der, de har gode andakter om ca. alle tenkelige tema!

Og du, les i Bibelen. Hver dag. Og hjelp de rundt deg til å gjøre det samme. Der møter dere Jesus. Det er den beste prioriteringen dere kan gjøre.

Andakter om Bibelglede:

Marianne Thormodsæter: Bibelglede – del 1 (fra preik.tv)

Ingebjørg Hauge: Bibelglede – del 2 (fra preik.tv)

Marianne Thormodsæter: Bibelglede – del 3 (fra preik.tv)

Ingebjørg Hauge: Bibelglede – del 4 (fra preik.tv)

Illustrasjonsbilde: Skjermdump fra preik.tv