Misjonsløprekord på Tryggheim

Misjonsløprekord på Tryggheim

Elever og ansatte på NLM-skolen Tryggheim vgs løp inn over 600 000 kroner til misjonsprosjektet i indonesia, og knuste dermed rekorden fra i fjor.

Misjonsløp

Gjermund Viste er rektor på Tryggheim vgs, og denne saken er hentet fra tryggheim.vgs.no.

En tirsdag i april ble det igjen arrangert misjonsløp på Tryggheim vgs. For første gang var løpet delvis lagt inn i timeplanen som obligatorisk for alle elevene, og forventningene var derfor store til innsamlingen.

Elevene skuffet ikke . Det kom løfter om 701000 kr! I disse dager passerer innkomne midler på misjonsløp-kontoen 600000 kr! En stor takk til elever, familie, venner og andre sponsorer!

Flere rekorder sto for fall denne dagen

Løpet foregikk rundt  torget i Nærbø sentrum, med en sløyfe på ca. 1100 meter. Behagelig vårvær og masse folk skapte liv og stemning, og et merkelig syn for forbipasserende.

p> Ikke alle hadde de store sportslige ambisjonene for løpet. Bare kreativiteten satte en stopper, også for antrekk og kostymer. Elever og ansatte som ikke selv deltok hadde ansvar for å telle runder, mat- og drikkestasjon – og heiet frem deltakerne.

Flere rekorder sto for fall denne dagen: Med 29 runder knuste Dost den tidligere rekorden på 27 runder – Gratulerer!

Indonesia er et fattig land, og behovet for hjelp er stort

Årets misjonsprosjekt går  til Indonesia.Prosjektet er tredelt, og pengene vil fordeles på disse tre områdene:

  • forebyggende helsearbeid
  • bedre barns hverdag og
  • evangelisering.

Fokuset er forebyggende  helsearbeid gjennom undervisning og praktisk opplæring. Man satser på å forbedre ernæring, hygiene, vanntesting og sanitære forhold. Videre betyr det å jobbe for å bedre kvaliteten i grunnskolen, lesegrupper, leksehjelp og musikkgrupper og foreldremøter med viktige tema som familieverdier og barns framtid.

Dessuten vil NLM utruste kirken, sende ut mennesker til «glemte» og unådde folkegrupper, samt gi støtte til Abdi Sabda teologiske seminar og drive med aktivt søndagsskolearbeid.

Indonesia er et fattig land, og behovet for hjelp er stort.

 

Foto: Tryggheim (Se flere bildet fra løpet på tryggheim.vgs.no)