Sakene vi husker best fra 2016

Sakene vi husker best fra 2016

Noen artikler huskes bedre enn andre. Her er et knippe av iTro-redaksjonens favoritter.

I året som har gått har det blitt publisert hundrevis av artikler på iTro. I dag har redaksjonen hentet frem hver sin egenskrevne favoritt og en annen favoritt fra 2016-arkivet.

Gjermunds favoritter:

Medaljens bakside

bondegard_flickr

Det er skrevet så mye bra gjennom 2016, at jeg vil trekke frem en sak blant mange favoritter. Og det er en av Jesu lignelser-seriesakene skrevet av Nils Kåre Bøe: Medaljens bakside. Den liker jeg godt siden den får frem viktige poeng om at vi kan komme i skade for å glemme både Gud og våre medmennesker når vi opplever velsignelser. Og at det er Gud som er giveren og vet hva vi trenger mest av alt i et evighetsperspektiv.

– De store spørsmåla reiv troa mi helt i filler

img_2707

Jeg har ikke skrevet så mange selv, men den jeg er mest fornøyd med er portrettet med Christian Bredvei Gusland. Vi må snakke sant om både oss selv, livet og Gud. Og i kristne fellesskap må det være god takhøyde og tilrettelagt for å kunne stille de vanskelige spørsmålene.

Når dette er sagt så er det veldig viktig å skille mellom å være personlig og å være privat. Så takhøyden må ikke bli for stor. Jeg er ydmyk og takknemlig for at Christian ønsket å dele sin historie om da han kranglet med Gud, holdt på miste troen, ble syk, og hans vei i dette.

 Tove Karins favoritter: 

– Det viktigste er å vite at noen er glad i meg

gunnar-elstad-veileder-og-sjelesorger-nlm-1781-2

”I trygge rammer, til en voksen mann med taushetsplikt og det som føltes som all tid i verden til å lytte, fortalte jeg om de mest personlige ting. Den innerste skammen, de dype lengslene, de tingene jeg ikke mestrer og det som gjør meg oppriktig sint.” En vakker hyllest til avdøde Gunnar Elstad.

Slitne, stressa flinke piker

13199460_10153967807575546_337246154_o

Ønsket om å være pliktoppfyllende og flink ligger i de fleste av oss, men noen ganger tar det overhånd og sliter oss ut. Tross tittelen tror jeg denne er aktuell for mange av gutta også. Ta dere en hviledag, slitne supermennesker!   

Kristins favoritter:

Løp til klippen

26164212704_92f134ac15_h

Hanna Elise skriver vakkert om at Jesus tåler deg. Hele deg. Og du kan når som helst løpe til han. Uansett hva du gjennomgår, så veit han det og han har vært gjennom det. Verdt å lese på nytt!

Jeg slette bildet fra Instagram fordi det bare fikk 7 likes

foto

For min del har dette blitt en viktig sak det siste året. En påminnelse til meg selv. Både jeg og dere andre gjør mye rart for å bli likt av andre folk. Og det er jo greit at vi er snille med hverandre, men vi må huske på at den viktigste kjærligheten vi har er den fra og til Gud.

Nils Kåres favoritter:

– Det er dette jeg skal 

marianne-thormodsaeter_marius-bergersen

”– Jeg ønsker å inspirere andre til å tenke at «dette kan jeg også gjøre!». Misjon er viktig og det er bruk for alle!, sier Marianne. Hun er 24 år gammel og har reist til Peru som misjonær.”

Tidenes olympier ble reddet av kristen bok

michaelphelps

”Michael Phelps er tidenes olympier. Med sine 23 gull er han 14 – FJORTEN! – gull foran nestemann på lista. Men for bare 2 år siden var han helt på bunn, og ble reddet av en kristen bok.”