Advent – Herren komme

Advent – Herren komme

Det er advent, og jeg venter.

Advent er ventetiden før jul. Ordet advent betyr egentlig Herren komme, og har blitt brukt som navn for denne ventetiden helt siden 400 tallet.

Jeg venter også , og av og til får jeg også følelsen av at livet mitt er satt på vent. Hva jeg venter på? Jeg venter på alt skal bli så mye bedre og jeg vil videre mot ”nye høyder”. Det er så lett å ikke være fornøyd med der en befinner seg i livet og heller tenke at jeg vil videre. I stedet for å være tilstede, og greie å nyte øyeblikkene, planlegger jeg alt som skal skje langt fram i tid. I stedet for at jeg er fornøyd med der jeg er, må jeg liksom videre og ”lever i opplevelsene der fremme” som kanskje kommer. Hva strever jeg mot? Nye opplevelser, morsomme øyenblikk sammen med gode venner, en enda mer spennende jobb, også videre.

«Ha tillit til og stole på at Han har kontroll»

Min plan for  denne advent, og tiden etter advent, er at jeg skal greie å vente mer. Jeg skal takle det å vente på Herrens Komme også i mitt liv, ha tillit til og stole på at Han har kontroll. For Bibelen forteller at Gud har mer for meg. Hva han vil med mitt liv og når det skal skje er det bare Han som vet

Men i mellomtiden skal jeg vente…

Sal 33,18:  Men Herrens øye hviler på dem som frykter ham og venter på hans miskunn.

Sal 119,114:  Du er mitt skjold og vern; jeg venter på ditt ord.

Jes 40,31:  Men de som venter på Herren, får ny kraft; de løfter vingene som ørnen.

Klag 3,25:  Herren er god mot dem som venter på ham og søker ham.

nbsp;

Andakt

Andakten er skrevet av Kari Margrethe Solvang.

Bønn:
Herre
Jeg ber om at jeg må få ro til å tørre å være stille sammen med deg.
Jeg ber om at jeg må få lytte til deg og ha tillit til at du har mer for meg i din tid.
Amen