Alt han har gjort, er godt

Alt han har gjort, er godt

Du, jeg og Mor Theresa trenger helt rent vann for å vaske oss skikkelig.

Andakt

Hver søndag legges det ut en ny andakt på iTro.

Noen kommer ganske enkelt bedre ut av det enn andre. Folk som Mor Theresa og Ghandi skårer mange supermenneske-poeng i forhold til meg, for å si det forsiktig.

Men selv Mor Theresa har man klart å finne noe grums om de siste årene. Hun som er selve symbolet på et supermenneske. Hun som gjorde så mye godt. Vi må innse det: Leter man lenge nok, finner man alltid noe grums om et menneske.

Vi sier fortsatt det samme om Jesus

I Bibelen fortelles det mye om Jesus. Der virker det som om folk alltid stimlet seg rundt han, om han så skulle ut i ørkenen for å sparke sand. Snakker om tålmodig fyr. Uansett, Markus forteller om en gang de kom til han med en mann som var både blind og døv. Jesus helbreder mannen, og noen av de skuelystne utbryter: «Alt han har gjort, er godt» (Markus 7,37).

Det rareste med denne kommentaren er at vi, 2000 år senere, fortsatt må si det samme om Jesus. Århundrer med forskning, utført av folk som hater Jesus, har ikke gitt oss ett eneste eksempel på det motsatte. Ingen i verdenshistorien er vel mer omtalt enn Jesus. Og likevel sitter vi her uten noe å ta han for. Alt Jesus har gjort, er godt.

«Salig er den mann Herren ikke tilregner synd» (Rom 4,8). Dette er gode nyheter for Jesus, som kan møte Herren med et stort smil om munnen. Men dette er dårlige nyheter for deg, meg og Mor Theresa.

Alt Jesus har gjort, er godt

Heldigvis skriver Paulus om noen flere som er salige: «Salige er de som har fått sine overtredelser tilgitt og sine synder skjult» (Rom 4,7). Det går altså an å få grumset vasket bort. Men da må man bruke vann som er helt rent.

Alt Jesus har gjort, er godt. Og han sier om seg selv at han kan gi levende vann. Og nettopp fordi han selv er ren, kan du bli det samme.

John Olav Selstø

Andakt

Hver søndag legges det ut en ny andakt på iTro.