Årets julealbum

Årets julealbum

iTro anmelder og gir deg smakebiter av julenyhetene til Trygve Skaug, Chris Tomlin, Mercy Me og Beta Radio.

Hørt

iTro gir deg tips til nye juleplater som du kan kose deg med i desember.

Det er ikke lett å finne frem i jungelen av julemusikk, og jeg kan heller ikke hjelpe deg med din personlige favoritt-playlist, men forhåpentligvis er dette noen nye favoritter som kan få innpass også hos deg. Vi skal se på fire nye julealbum.

Mercy Me — MercyMe, It’s Christmas

Få julealbum evner å sette an tonen slik som MercyMe sitt «MercyMe, It’s Christmas». Med introlåten Newborn, er vi med ett ved sakens kjerne — en konge er blitt født; Guds sønn er er kommet til verden. Albumet fortsetter med et par sanger som bærer MercyMe sitt rocka kjennemerke — noe som er litt lite julestemning for min del — men det finnes noen skjulte skatter innimellom. Man skulle nesten tro at albumet var komponert med filmmusikk som målsetting, men det er likevel ikke et hinder for å nyte musikken i seg selv. Arrangement på Sleigh Ride fungerer knirkefritt, det samme gjør Joy, som bidrar til et forfriskende nytt arrangement til en gammel salme. Sist men ikke minst finner vi juleklassikeren O come, O come som ikles en ny herlig tonesetting.

Trygve Skaug – Seine natt desember

Et totalt nedstrippet julealbum er det Skaug har å tilby. En kassegitar, en jordnær og ærlig stemme, og et klangfylt bakteppe. Dette er alt som skal til for at Trygve skal kunne bidra til å sette årets julestemning. Enkelte sanger blir noe for melankolske for min smak, men det er likevel et poetisk mesterverk hvor halve plata havner i min favorittliste. Albumet er fullspekket av både gamle og nye perler. Himmelen fylles opp av engler og Mens englene daler ned  ble to av mine favoritter (sistnevnte har en helt herlig tekst). Blant de gode gamle klassikerne er det særlig tre som skiller seg fordelaktig ut med «arrangement à la Trygve»: Å kom hver en sjel, Det hev ei rose sprunge og Her kommer dine arme små. Anbefales på det varmeste.

Beta Radio – The Songs the Season Brings, Vols. 1-4

Beta Radio har i år samlet opp noen juleslagere som de har produsert over de siste årene, i tillegg til enkelte nye låter. Hvem har noensinne påstått at Auld Lang Synes ikke funker med banjo i en folkemusikk-setting? Selvfølgelig er dette en god idé, noe Beta Radio også tydeligvis er enige i, og understreker dette ved å legge til Carol of the Banjos i låtlisten. For deg som er litt inne i folkemusikk-verdenen er dette albumet midt i blinken når det kommer til julemusikk. Dersom dette derimot er en litt fremmed sjanger, er lydbildet av slik karakter at det likevel er tilgjengelig for folk flest. Særlig verdt å legge merke til for alle og enhver er O Holy Night, Angels We Have Heard on High og Silent Night. 

Chris TomlinAdore: Christmas Songs Of Worship (Live)

Stilmessig er det ingen overraskelser til å begynne med på dette albumet fra Chris Tomlin. Det er i kjent Tomlin-stil slik vi kjenner det fra hans tidligere lovsangsalbum. Likevel glir det litt ut i alle retninger etter hvert, f.eks. illustrert ved en herlig versjon av It’s Christmas. Noen av mine favoritter er Midnight Clear (Love Song), den mystiske Noel – som huser en nydelig vokalprestasjon fra Lauren Daigle, og What Child Is This? hvor All Sons & Daughters får bidra.

 

Finn frem noen pepperkaker og kos deg gløgg med julemusikken nå i adventstida!

God jul!

Hørt

iTro gir deg tips til nye juleplater som du kan kose deg med i desember.