Det er ikke en tilfeldighet at vi er skapt

Det er ikke en tilfeldighet at vi er skapt

– Men jeg kan få lov til å hvile i det Gud sier til oss, at vi er elsket og ønsket av Ham, skriver Henriette Ruud (19) om sine favorittbibelvers i Salme 139.

Andakter av og for tenåringer

Søndagsandaktene på iTro er skrevet av og for tenåringer. Andaktene baserer seg på et av skribentens  favorittbibelvers eller 5 grunner til at de er kristne.

Er du mellom 13-19 år, og kunne tenke deg å skrive en andakt for iTro? Ta gjerne kontakt med oss her.

Noen bibelvers som har betydd mye for meg er Salme 139, 13-18;  

For du har skapt mine nyrer, du har vevd meg i mors liv. Jeg takker deg for at jeg er så underfullt laget. Underfulle er dine verk, det vet jeg godt. Knoklene mine var ikke skjult for deg da jeg ble laget på hemmelig vis og vevd dypt i jorden. Dine øyne så meg da jeg var et foster. Alle dager er skrevet opp i din bok, de fikk form før en av dem var kommet. Dine tanker, Gud, er dyrebare for meg, summen av dem er ufattelig. Teller jeg dem, er de talløse som sand, blir jeg ferdig, er jeg ennå hos deg. (Sal 139, 13-18) 

For meg har disse versene vært en stor oppmuntring i hverdagen. Noen dager kan det være vanskelig å tenke at man er elsket og at det er en mening for oss her på jorden.

Våre liv er ikke et resultat av en tilfeldighet.

Når disse tankene kommer har disse versene hjulpet meg å huske på Guds kjærlighet til meg. For det finnes bare en av meg, og jeg er ikke en tilfeldighet! Vi er alle nøye planlagt og designet av Gud.  

Det er ikke tilfeldig at vi er her

Våre liv er ikke et resultat av en tilfeldighet. Dette er noe Bibelen minner oss om, den minner oss på at vi er her fordi Gud ville det.

Jeg personlig synes dette er en veldig betryggende tanke. Jeg trenger ikke å gå rundt å tenke at jeg ikke er verdifull eller at jeg ikke har en mening.

Før jeg ble til, før jeg ble født, kjente Gud meg.

Men jeg kan få lov til å hvile i det Gud sier til oss, at vi er elsket og ønsket av ham. Så betryggende det er å vite at Gud har en mening for meg og en plan for mitt liv.  

Gud ser meg, hvert sekund av mitt liv

I vers 16 i salmen kan vi lese at David skriver om at Gud ser oss. Til og med før vi var skapt, da vi bare var et foster, var Gud der og passet på oss.

Gud har alltid visst at jeg skulle bli til, og alle mine dager er skrevet opp i hans bok. Før jeg ble til, før jeg ble født, kjente Gud meg. Han visste alt om meg før jeg ble født. At vi eksisterer har en hensikt, og jeg kan få lov til å hvile i det at han ser meg og passer på meg.  

Gud vet hvem du er, du er ikke en tilfeldighet.  

Gud har bare gode tanker om oss

Videre i salmen kan vi lese at Gud sine tanker om oss er dyrebare. Gud tenker tanker om oss, Hans tanke om oss er mer tallrike enn sand. Alle tankene Gud har om oss er positive og fylt med fremtid og håp.  

Selv om Gud strengt tatt ikke trenger meg, så ønsker Han meg og skapte meg med en plan og en hensikt.

I Jeremia 29,11 står det;  

For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp. (Jer 29,11)

Gud vet hva Han har tenkt å bruke deg til, hvem du er, hva du er god for og hva Han har planlagt for livet ditt. Verset i Jeremia forteller oss at Gud er en støttespiller for oss, Han har fredstanker til oppbyggelse for oss.  

Gjennom kjærligheten Gud har gitt oss kan vi føle oss frie. Gud har elsket oss akkurat som vi er, og vi er alle et verk av Han. Selv om Gud strengt tatt ikke trenger meg, så ønsker Han meg og skapte meg med en plan og en hensikt.

Lightstock / Håkon Rydland

Andakter av og for tenåringer

Søndagsandaktene på iTro er skrevet av og for tenåringer. Andaktene baserer seg på et av skribentens  favorittbibelvers eller 5 grunner til at de er kristne.

Er du mellom 13-19 år, og kunne tenke deg å skrive en andakt for iTro? Ta gjerne kontakt med oss her.