Åpner du?

Åpner du?

Kaller vi oss kristne fordi vi går på et kristent møte nå og da?

”Going to church doesn´t make you a christian any more than going to McDonalds makes you a hamburger”. – Keith Green.

Det er noe  i utsagnet. Hvem ville vel kalt venninna si en hamburger, bare fordi hu er innom McDonalds en gang i uka? Eller tenkt at kompisen er marinejeger, siden han er på svømmetrening en gang i blant?
Hva med oss? Kaller vi oss kristne fordi vi går på et kristent møte nå og da?

Jeg trur mange kjenner på en konstant spenning, til og med motsetninger, mellom det vi sier vi tror på og det livene våre vitner om. Vi vil så gjerne tro og vi vil så gjerne at det skal vise i livene våre, men så får vi det ikke til.

Det er ikke din jobb å bygge en stige til himmelen

Til deg som  føler det slik vil jeg si: Det er ikke din kamp! Det er ikke din jobb å bygge en stige til himmelen. Jesus er steget ned! Han har ikke kalt deg til å ”lykkes”, han har kalt deg til å ta imot ham i tro. Det er da det skjer spennende ting.

I Johannes Åpenbaring finner vi et brev til åndelig lunkne mennesker(3,14-22). De har nok en gang tatt imot Jesus, men kjærligheten har kjølnet. De mener å ha sin sak i orden, men forstår ikke at Jesus vil spytte dem ut av sin munn.

Jesus knuser illusjonen deres med sin tilstandsbeskrivelse: ”…du er elendig og ynkelig, fattig, blind og naken.” (v17)

Se, jeg står for døren og banker

Håpet ligger  i det som følger: ”Jeg refser og oppdrar alle dem jeg har kjær. La det bli alvor og vend om! Se, jeg står for døren og banker. Om noen hører min røst og åpner døren, da vil jeg gå inn til ham og holde måltid, jeg med ham og han med meg.” (Åp 3:19-20).

Hvordan kan den lunkne vende om? Åpne døren for Jesus og dele måltid med han! Det er slik det begynner.

Men så slår  det meg at vi kanskje med glede sier ”kom inn Jesus”, og likevel lar døren inn til vårt hjerte forbli lukket… Det som om vi hører han banker, men så synes det så innmari skummelt å skulle dele liv med Jesus. Hva ville han tenke om de mørke rommene i våre liv? Hva vil han gjøre med de tingene jeg ikke klarer/vil gi slipp på?

Les versene om igjen. Les hele brevet! Jesus elsker deg.

Åpne døren i dag!

Dagens andakt er skrevet av Eivind Bø.

Bønn:

Kjære Jesus.
Jeg ber om nåde til å ikke lure meg selv.
Når du banker, vil jeg åpne Jesus –
og dele livet med deg.
Du vet jeg synes det er skummelt,
men du elsker meg, så jeg ber: Kom inn!