Bare et menneske

Bare et menneske

Peter begynte å forstå hva Gud prøvde å lære han.

Bibelske personer

Bibelen er full av personer som vi har hørt mye og litt mindre om.

I denne serien møter du noen av disse menneskene i en litt sannerledes setting enn du kanskje forventer.
Dagens bibelske person er disippelen Peter.

Du kan lese om Peter i Jaffa i Apostlenes Gjerninger kap 10 (Apg 10)

Peter satt oppe på taket hos Simon i Jaffa, han satt og tenkte på alt det han hadde opplevd etter at Jesus var reist opp til sin far.

Jesus hadde gitt dem et løfte, til ham og de andre disiplene, han skulle være med dem! Noen uker senere opplevde de å tale i tunger, gjøre flere friske, ja til og med reise noen opp fra de døde. Det var det bare Jesus som kunne. ”Han må ha snakket sant da han sa han skulle være med oss, dette kan rett og slett ikke være oss som gjør alt dette”.

Dette var ei god stund siden, men likevel merka han fremdeles at Gud var med ham. Tidligere på dagen hadde Gud åpenbart seg for ham, snakket direkte til ham. Peter skjønte ikke helt hva Gud hadde ment. ”Det som Gud har sagt er rent, må ikke du kalle urent,” hadde han sagt, tre ganger.

Jeg er også bare et menneske

Mens Peter satt og tenkte på hva dette kunne bety hørte han noen rope. ”Peter, noen er her for å møte deg!” Samtidig talte Gud til Peter igjen: ”Det står tre menn nede, og du skal følge dem dit de leder deg, uten å tenke deg om. Det er jeg som har sendt dem!”
Peter gikk ned for å møte disse tre, og utenfor sto det to tjenere og en soldat.

”Jeg er Peter, hvorfor ser dere etter meg?” Soldaten tok til orde: ”Vi er her etter ønske av offiseren Kornelius, han ønsker å ha deg til sitt hus. En hellig engel ba ham om dette for at Kornelius skulle høre hva du hadde å si til ham.”

Dagen dro de mot Cæsarea, hvor Kornelius bodde. Kornelius så dem komme og sprang dem i møte. Fremme hos Peter falt han på kne og tilbad ham. ”Reis deg Kornelius, jeg er også bare et menneske!” sa Peter og hjalp Kornelius opp.

Egentlig hadde ikke jøder lov å besøke noen fra et annet folk, slik som Kornelius var. Men Peter begynte å forstå hva Gud hadde ment tidligere. ”Gud gjør ikke forskjell på folk, han tar imot alle, uansett folkeslag.” Peter fortsatte med å tale om Jesus og han liv, død og oppstandelse. De som hørte merke den Hellige Ånd, og flere talte i tunger. Jødene som var der ble overrasket over at dette også hendte med hedningene. Peter lot disse også bli døpt.

Guds Ånd var for alle

Senere på kvelden når alle var dratt til sitt, satt Peter igjen og tenkte. Han tenkte på hva Herren hadde vist ham i dag. Guds Ånd var for alle,også for hedningene – ogikke kun for jøder. I tillegg var han takknemlig for alle dem som i løpet av dagen hadde fått et møte med Gud, og blitt døpt. Tenk at han, Peter, som sviktet Jesus når det gjaldt, han var tilgitt og fikk være et redskap for Gud.

”Gud bruker meg, jeg som bare er et menneske som alle andre!”

Ill.foto: KnowHimOnline på flickr

Bibelske personer

Bibelen er full av personer som vi har hørt mye og litt mindre om.

I denne serien møter du noen av disse menneskene i en litt sannerledes setting enn du kanskje forventer.
Dagens bibelske person er disippelen Peter.

Du kan lese om Peter i Jaffa i Apostlenes Gjerninger kap 10 (Apg 10)