Betydningsfull

Betydningsfull

Hva kan jeg gjøre?

Jeg har vært på noen misjonærinnvielser, på UL og Frontline feks. Jeg har også lyst til å være betydningsfull, og gjøre det Gud vil jeg skal gjøre – skal jeg da bli misjonær? Føler meg ikke modig nok, og vet ikke hvordan jeg skal fortelle andre om Jesus. Hva kan jeg gjøre?
– Anonym

Takk for spennende spørsmål!

Av og til kan en få inntrykk av at det er ytremisjonstjenesten som gjør oss til “gode kristne”. Selv er jeg ansatt i barne- og ungdomsarbeidet i NLM, men tror ikke det gjør meg til en bedre eller dårligere kristen… Det hjelper meg å lese i Bibelen og å tenke på Gud når jeg skal ha en andakt for barn, og jeg trenger den hjelpen… Men du kan jo ha andakt på det lokale barnelaget, på søndagsskolen eller ten sing i kirken uten å være ansatt! Og når det gjelder mot: Det er fortsatt sånn at man må våge for å vinne.

Bruke det jeg kan til det beste for de rundt meg

Men når det gjelder å være betydningsfull, vil jeg faktisk løfte frem en oppfordring som profeten Jeremia sendte til de som var blitt tatt som krigsfanger fra Jerusalem til Babylonia (nå Iran) ca 600 år før Kristus: Jeremia 29.7: Se til at den byen som jeg har ført dere bort til, må ha fred og fremgang, og be til Herren for den!

Jeg for min del forstår det slik at dersom jeg engasjerer meg lokalt, der jeg er – ved å være trener for barn eller ungdom, passe barn i nærområdet der du bor, måke snø rundt postkassene hjemme… Eller ved å være politiker, lærer, sykepleier, ingeniør, sjåfør, eller på en annen måte bruke det jeg kan til beste for de rundt meg – og bli dyktig i det, og være en som er til å stole på – så vil jeg gjennom dette tjene både Gud og mennesker, muligens på en annen måte enn en misjonær, men det er på ingen måte dårligere.

Jeg vil oppfordre deg til å sette av ti minutter hver dag til å be

Det viktigste du kan gjøre i ditt kristenliv, er likevel å tilbringe tid med Jesus. Han du kaller venn og bror. Det kan noen ganger være vanskelig. Jeg vil derfor oppfordre deg til å sette av ti minutter hver dag til å be. Sett alarm på mobilen din, og søk Gud! Sett deg på kne hvis det er vanskelig å konsentrere seg. Så vet hele kroppen din hva du ønsker å gjøre J Du kan be om at Gud må vise deg sin vei i ditt liv. Jeg ber ofte Salme 86.11: “Herre, lær meg din vei, så jeg kan vandre i din sannhet. Gi meg et udelt hjerte, så jeg frykter ditt navn.” Eller jeg ber Fader Vår. Der er mange “hemmeligheter” skjult i denne bønnen! Ta tid til å vente på Gud. Du kan også be for folk i klassen, på jobben, i familien… Fadderbarn, noen du møtte på butikken… Gud vil skape muligheter til å vise både deg og andre hvem Jesus er.

Du er elsket, ønsket og sett av Gud

Du er elsket , ønsket og sett av Gud, og jeg vil oppfordre deg til å tørre å stole på at Gud vet hvem du er – han har skapt deg med evner og begrensninger. Kanskje du kan tjene gjennom bønnen?

Og så kan du bli misjonær, eller du kan bli en pålitelig butikkmedarbeider – eller noe helt annet.

Fortsettelsen på bibelverset jeg siterte er “For når det går den (byen) vel, går det også dere vel.”

Lykke til med å la Gud få gi deg trygghet og spenning i passe mengder!

Hilsen Ann-Elin Dyrøy, leder NLM Ung Region Vest

Ill.foto: Oberazzi on flickr.com

Svaret er skrevet av Ann-Elin Dyrøy. Hun jobber som leder for NLM Ung Region Vest.

Lurer du på noe? Flere Spørsmål & Svar finner du underPåfyll.

Vil du sende inn ett spørsmål gjør du det tiliTro@nlm.no