Trøst fra teologen

Trøst fra teologen

Disippelen Johannes øser av sin visdom etter et langt liv.

Jeg ville så gjerne gjøre noe for Gud, men jeg kunne ikke forestille meg at Gud ville bruke meg. Heldigvis traff jeg disippelen Johannes, som hadde noen gode og trøstende ord på lager.

– For det første; du er god nok for Gud. Jesus har selv sagt at ”den som kommer til meg, vil jeg slett ikke støte ut.” (Joh. 6, 37b) Dessuten: Gud sitter ikke med en tegning av hvordan hans arbeidere skal være. Hvis han hadde en slik tegning, ville den nok ikke akkurat lignet så mye på meg. Men likevel har jeg vært så heldig å få oppleve mye sammen med Jesus. Han satte meg dessuten til å ta vare på moren sin, Maria. Det er jo litt av en tillitserklæring.

Du kan trygt legge kortene på bordet fremfor Gud

– Men du og Jesus var jo kompiser da han gikk rundt her, så klart han ville bruke deg.

– Noen ganger har jeg lurt på hvordan det skjedde at jeg ble en av Jesu beste venner. Jeg har jo langt ifra fortjent det – men jeg har fått det i gave.

– Jeg har virkelig også mine svakheter. Blant annet har jeg hatt vanskeligheter med å styre temperamentet mitt. Jeg og broren min, Jakob, fikk kallenavnet ”Tordensønnene” på grunn av det. Så du skjønner, jeg er ikke noe mer enn et vanlig menneske jeg heller, med feil og mangler. Du kan med andre ord trygt legge alle kortene på bordet fremfor Gud. Fortell ham at du vil han skal bruke deg – og om nødvendig, forandre deg. Han har jo brukt meg. Da kan han bruke hvem som helst, tenker jeg.

– Men… du virker jo veldig rolig og avbalansert nå..?
– Ja.. Jeg ble forandret på flere måter mens jeg gikk sammen med Jesus. Blant annet tok ikke følelsene like lett overhånd som før. Det var veldig godt å bli forandret på denne måten. Noen ganger har jeg nesten fryktet mine egne følelser og humørsvingninger. Men jeg tror at alle som bruker tid sammen med Gud, i bønn og ved å lese i Bibelen, vil merke en forandring. Ikke nødvendigvis akkurat på denne måten, for vi alle er jo forskjellige.

Han forandrer deg nok bare på gode måter, til sitt formål

– Jeg er litt redd for at Gud forandrer meg til noe jeg ikke trives med…
– Du trenger ikke å være redd for hva Gud kan komme til å gjøre i livet ditt. Han forandrer deg nok bare på gode måter, til sitt formål. Selv om livet ikke blir en dans på roser, kan jeg love deg at Jesus vil gå med deg. ”Bli i meg, så blir jeg i dere” har han sagt. (Joh. 15, 4)

– Men du må selvfølgelig la Gud forandre deg. Du har kanskje hørt om navnebroren min, døperen Johannes? Han sa det veldig bra: ”Han skal vokse, jeg skal avta.”(Joh. 3, 30) Jeg synes det var veldig godt sagt, og en god holdning å ha. Det er jo det som må skje hvis du vil brukes av Gud. Poenget må jo være at når noen møter deg, får de samtidig et møte med Jesus og hans kjærlighet. Vi elsker fordi han elsket oss først, vet du.

Ill.foto: Auzigog på flickr

Bibelen er full av personer som vi har hørt mye og litt mindre om.
I denne serien møter du noen av disse menneskene i en litt sannerledes setting enn du kanskje forventer.
Dagens bibelske person er disippelen Johannes.