Datteren

Datteren

En reise gjennom en historie med drømmer, ambisjoner, tilgivelse, nåde og misforstått kjærlighet i et forhold mellom mor og datter.

Marta Schneider får en vanskelig barndom i Sveits, som gjør at ambisjonene om et bedre liv som hotellsjef styrer hennes livskurs. Handlingen er lagt til slutten av 1800-tallet og videre utover. Hennes reise går gjennom flere land, og ender så i USA. Her stifter hun familie, og forholdet mellom Marta og hennes eldste datter blir historien videre. Den vanskelige barndommen ligger til grunn for mye av det Marta gjør, og behovet for forståelse, respekt, kjærlighet og tilgivelse blir derfor stort etter hvert.

Historien er fortalt  enkelt, med klare skildringer av følelser, tanker og handlingen. Personene karakteriseres slik at en føler en blir kjent med dem. Det er en gripende bok, som er vanskelig å legge fra seg!

Tilgivelse er nødvendig

En bok av  Francine Rivers gir høye forventninger, og det hadde jeg naturligvis før jeg leste denne boken også. Etter å ha lest boken, sitter jeg igjen med en følelse av at hele historien ikke kom frem, da det også finnes en bok to. Men selve budskapet blir servert tydelig og sår ingen tvil. Tilgivelse er nødvendig for å gjenskape det forholdet som var det ment å være.

Den passer kanskje  for mennesker som har vært gjennom en situasjon der tilgivelse var vanskelig. Og om en trenger å tilgi, eller trenger tilgivelse er boken god til å vise viktigheten. Det å bære nag blir også fokusert på. For min del pekte boken veldig mye på at kjærligheten (i dette tilfellet) kunne misforstås. Menneskene feiler og fortjener en ny sjans, noe som også er et kristen budskap.

Bok:  Datteren Av Francine Rivers Lunde Forlag

Denne anmeldelsen er skrevet av Olene Aarsland (18).Vil du også anmelde bøker for oss?

Foto: Lunde Forlag