Vicky Beeching

Vicky Beeching

Britisk lovsangsrock med både dybde og høyder.

Med besteforeldre som var misjonærer, oppvekst i et hjem fylt av musikk og en mor som ledet lovsangen i den lokale kirken, var det vel ikke akkurat noen overraskelse at britiske Vicky Beeching selv endte opp som lovsangsleder og artist. Men Beeching er mer enn en singer&songwriter – hun er også teolog. Og nettopp det er en av hennes styrker som artist.

Beeching ville ikke bare skrive sanger om fine følelser. Hun ville formidle bibelske sannheter og sunn forkynnelse gjennom musikken sin. Derfor studerte hun teologi ved Oxford University – noe som i følge henne selv ble en viktig forberedelse for henne som låtskriver. Studiene formet henne og hjalp henne til å trenge dypere inn i Guds ord. Og det merkes på hennes nyeste plate, Eternity Invades.

Solide tekster og et sentralt bibelsk budskap

Beechings sanger er tydelig forankret i Bibelen – ofte er tekstene også direkte basert på bibelsitater. Allerede fra første linje på førstelåta «Salvation Day» setter hun tonen, med tekst fra Johannes 3,16: «God so loved loved this world / That He gave His Son / Whoever would put their trust / Put their trust in Him / Would live forever would live forever. // O I was dead but now I live / O all my sin has been forgiven / O now with all my heart and soul I say / Thank You for my salvation day.» Og sånn forsetter det, med solide tekster og et sentralt bibelsk budskap.

Frisk lovsang i brit-rock-tradisjonen, variert og energisk

Vicky Beeching har selv sagt at hun ofte har blitt kalt en rockejente, fordi hun digger gitarer, pedaler og teknisk utstyr. Men for henne handler det om å uttrykke sin kjærlighet til Jesus gjennom den musikken hun liker best – og som oftest med en elgitar i hendene. Resultatet er frisk lovsang i brit-rock-tradisjonen, variert og energisk. Nå er ikke brit-rock-influert lovsang i seg selv spesielt revolusjonerende i dag, men kombinasjonen av Beechings vokal, gjennomførte musikk og bunnsolide tekster er en sikker vinner.

Eternity Invades er førsteklasses britisk lovsangsrock. Liker du artister som Hillsong United, Matt Redman eller Tim Hughes (de to sistnevnte har hun også samarbeidet med) er dette en plate som er vel verdt å få med seg.

Foto:Vickybeeching.com

CD

Vicky Beeching – Eternity Invades