Vi må reflektere rundt hva som er sant, godt og aller viktigst for oss

Vi må reflektere rundt hva som er sant, godt og aller viktigst for oss

Ting i livet er vanskelig selv om vi tror på Jesus, men Bibelen har blitt en trygghet for meg, skriver Magni Eikeland (18).

Andakter av og for tenåringer

Søndagsandaktene på iTro er skrevet av og for tenåringer. Andaktene kan basere seg på et av skribentens  favorittbibelvers eller 5 grunner til at de er kristne.

Er du mellom 13-19 år, og kunne tenke deg å skrive en andakt for iTro? Ta gjerne kontakt med oss her.

Tvil er vanskelig, og det kan gjøre at man føler seg usikker på hva man skal tro. Som en kristen kan det også være vanskelig å prioritere Gud i en travel hverdag, spesielt når en føler på stress og vanskelige perioder.

Egen tvil

Jeg har hatt mye tvil og har selv opplevd det som vanskelig å prioritere Gud når jeg har mye med meg selv, noe som har ført til at jeg har reflektert og tenkt mye over hva Gud vil med meg. Hva er Guds plan? Jeg har ønsket svar på alt, og helst i går.

Hva er Guds plan?

I lang tid hadde jeg et stort behov for å forstå hva Gud vil, og hva han ønsker for meg.

Etter hvert har jeg innsett at jeg kanskje ikke kommer til å forstå alt, men at jeg bare må ha tillit til at det Gud gjør er rett.

Trygghet i Bibelen

Bibelen har dermed blitt en stor trygghet for meg. Jeg har blitt mer og mer overbevist om at kjærligheten Gud har til meg vil vise seg som enda større enn det jeg opplever nå, så lenge jeg tror på Guds plan.

Et bibelvers som har vist meg betydning av dette er:

Jeg mener at det vi må lide i den tiden som nå er, ikke kan regnes for noe mot den herligheten som en gang skal åpenbares og bli vår.
Romerne 8,18

Miste tillit til Gud

Jeg tror mange kan få en følelse av å miste tillit til Gud fordi de ikke får svar på alt de ønsker. Hvordan kan Gud ha rett? Er ikke alt dette bare tullete å tro på?

Jeg har selv lest mye i Bibelen og tenkt at Jesus noen ganger er en skikkelig «besserwisser» og arrogant.

Men etter jeg har tenkt litt på det jeg har lest, ser jeg at Jesus kun ønsker det beste for oss. Jeg tror at de som hørte Jesus merket godheten i ordene hans, ikke som en hard og overlegen type som tror han er bedre enn andre (selv om Jesus akkurat var det).

Skaper reaksjoner

Hvis Jesus virkelig er Sannheten, som han sier om seg selv, så er det jo ikke rart at det han sier skaper reaksjoner.

Det skjedde da han gikk på jorda, og det skjer i den tida vi lever i.

Spørsmålet er om vi tar imot Ordet, gir Han rett og har tillit til at han både taler sant og vil oss det beste – selv når ordene ikke er enkle å forstå.

Er det vi som er arrogante og selvopptatte?

Ser vi på lignelsen om såmannen i Matteus 13,1-20, ser vi hvordan mennesker hører på det Jesus sier.

Bibelen er såkornet, mens fuglene, steingrunnen og tornene er hvordan ulike typer mennesker lytter. Noen hører ikke fordi hjertet er hardt, andre mister interessen eller blir distrahert av materielle ting som for eksempel penger.

Såkorn som havner i god jord gir stor innvirkning på livet til mennesket

Men samtidig viser Jesus også hvordan såkorn som havner i god jord gir stor innvirkning på livet til mennesket. Det skaper vekst og nytt liv. Derfor ønsker vi som kristne å leve i Jesu fotspor.

Søk sannheten

Jesus har aldri lovet oss at det blir enkelt. Man møter på vanskelige spørsmål og fristelser rundt oss og inni oss.

Derfor er det viktig at vi reflekterer over spørsmålene rundt hva som er sant, godt og aller viktigst for oss.

Det beste og tryggeste stedet for å finne svarene på dette, er Bibelen.

 

Lightstock / Håkon Rydland

Andakter av og for tenåringer

Søndagsandaktene på iTro er skrevet av og for tenåringer. Andaktene kan basere seg på et av skribentens  favorittbibelvers eller 5 grunner til at de er kristne.

Er du mellom 13-19 år, og kunne tenke deg å skrive en andakt for iTro? Ta gjerne kontakt med oss her.