Det som så ut som tap, har Gud gjort til seier

Det som så ut som tap, har Gud gjort til seier

Vi får ta del i seieren.

Andakt

Hver søndag legges det ut en ny andakt, skrevet av en av iTros faste andaktsskribenter.

Har du noen gang opplevd å bli møtt på en sånn måte at du føler deg helt forstått?

At den andre personen virkelig kan forstå det du sier, fordi den kanskje har vært igjennom akkurat det samme selv.

Empati. Det er noe mer enn bare fine ord, og noen ganger er det ikke ord engang. Påsken minner meg mye på Guds karakter. Han er ikke en som sitter «ovenpå» og ser likegyldig på våre liv.

En Gud som er nær

Det Jesus var gjennom da han levde her på jorden, gjør at Gud har vært gjennom det samme som oss. Derfor kan han være nær.

Gud vet hvordan det er å ha sorg for noen som ikke er der lengre (Joh 11,35). Han vet hvordan det er å bli sviktet av sine nærmeste (Matt 26,69-75). Han har kjent smerten på kroppen – ydmykelsen av å bli spottet og spyttet på, slag mot ansiktet, naglene gjennomboret i hender og føtter festet til et kors. Han har kjent seg forlatt av Gud, sin far (Matt 27,46). Han har til og med møtt døden, og kjempet til siste slutt.

En Gud som ønsker å være nær. Slik at du skal slippe å gå gjennom livet alene. For at du alltid skal kunne ha et håp, uansett hva som skjer. For at du skal få vinne mer enn seier.

Ta del i Guds seier

Paulus beskriver Guds nærvær i sine lidelser i et brev til romerne:

Men i alt dette vinner vi mer enn seier ved ham som elsket oss. For jeg er viss på at verken død eller liv, verken engler eller krefter, verken det som nå er eller det som kommer, eller noen makt, verken det som er i det høye eller det dype, eller noen annen skapning, skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Kristus Jesus, vår Herre. (Rom 8,37-38)

Selv om påsken er alvorstynget med en sterk historie, så handler det først og fremst om hvor høyt Gud elsker oss. Det handler om håp. Det som for mennesker så ut som tap, har Gud gjort til seier.

En god påminnelse til vårt eget liv: livet er mer enn det du ser, og det er nettopp her håpet er forankret (Rom 8, 24). Og Gud har allerede seiret, så om du tror på han, så får du ta del i seieren. Uansett hva andre sier eller hva du føler.

Gud være takk som gir oss seier ved vår Herre Jesus Kristus! (1 Kor 15,57)

John Olav Selstø

Andakt

Hver søndag legges det ut en ny andakt, skrevet av en av iTros faste andaktsskribenter.