Hverdagsdrømmer

Hverdagsdrømmer

Vil du spise middag med Beckham, Bieber, Jesus eller mamma?

Leder

Denne lederen er skrevet av Tove Karin Sandve. Tove Karin begynte som ny journalist i iTro 1.april.

Tema for iTro i april er «Drømmer».

Hvis du kunne spist middag med hvem som helst i hele verden, hvem ville du valgt?

Middag med Obama eller Jesus?

Hvem som helst. Ingen begrensninger, levende eller død. Det er en nydelig mulighet!

Selv kunne jeg tenkt meg en middag med de oldeforeldrene jeg aldri fikk møtt. Eller kanskje Martin Luther King, Obama eller Bono i U2. Jeg snakker til Jesus ved middagsbordet stadig vekk, men det hadde selvfølgelig vært fint å se og høre ham i levende live. Kanskje hadde jeg gått for ham?

Middag med mening

Vi har alle våre drømmer. Ting vi vil gjøre, steder vi vil se, mennesker vi vil møte. Matleverandøren MasterFoods lanserte nylig et nytt slagord «make dinnertime matter» og reiste i den forbindelse rundt i Australia og spurte foreldre og barna deres det samme spørsmålet. Hvis du kunne spist middag med hvem som helst i hele verden, hvem ville du valgt? Svaret traff meg midt i hjertet.

(Lederen fortsetter under videoen)

https://www.youtube.com/watch?v=2wfbY3i4FY0
Foreldrene som blir spurt vil spise med alle fra Justin Bieber og Kim Kardashian til Jimmy Hendrix og Nelson Mandela. Kjendiser. Idoler. Noen som har utgjort en forskjell.

Barna får det samme spørsmålet, men de svarer helt annerledes.
«Mamma og pappa». «Hele storfamilien.» «Må det være en kjendis?» «Kan det være mor og far?»

Når livet brått tar slutt

Som lege har jeg møtt mange personer som er alvorlig syke og ikke har så lenge igjen å leve. Også de har sine drømmer, men ofte ikke nok tid til å få gjennomført alle. Når det blir knapt med tid blir man mer bevisst på hva som er viktigst og hva man vil bruke denne dyrebare tiden på. Og noen tar turen med Hurtigruta, reiser til Roma eller Machu Picchu som de alltid har drømt om. Men de aller fleste ønsker seg bare flere dager i solveggen på hytta, der de har vært hundrevis av ganger før. En lang, rolig lørdagsfrokost med familien eller tacofredag med gode venner. Å gå hånd i hånd i parken med kjæresten sin eller leke med barna sine. De ønsker seg ganske enkelt flere hverdager med de de er glade i.

Flest hverdager

Også de store opplevelsene og reisene betyr mest når de oppleves sammen. Og når det kommer til stykket er det aller flest hverdager, så la oss verne om og bli glade i hverdagen! Kanskje kan du finne noen hverdagsdrømmer for april?

Til slutt gjenstår bare det store spørsmålet; Hvem skal du spise middag med i dag?

Leder

Denne lederen er skrevet av Tove Karin Sandve. Tove Karin begynte som ny journalist i iTro 1.april.

Tema for iTro i april er «Drømmer».