Kaffedrømmen som gikk i oppfyllelse

Kaffedrømmen som gikk i oppfyllelse

En drøm som skulle være større enn henne selv. En drøm som skulle få være til velsignelse for andre.

Tema

I april er «Drømmer» tema på iTro.

Linn Andrea Solberg er 22 år gammel. Hun driver Abraham Kaffebar på brygga i Tønsberg. Den ligger i frontlokalet til SF kino, som eies av Frikirken Tønsberg.

Hun hadde en drøm. En drøm om å starte en kafé og drive den selv. Hun elsker både å lage kaffe og å drikke den. Og samtidig skape en god atmosfære. Drømmen har gått i oppfyllelse, men ikke uten hjelp og pågangsmot.

For litt over ett år siden åpnet Abraham Kaffebar på brygga i Tønsberg. Den drives av gründer og daglig leder Linn Andrea Solberg. 22-åringen hadde i mange år drømt om å starte en kafe.

Frikirken i byen, som hun er aktiv i, visste om drømmen. Da de hadde lokaler ledige, i kinobygget som de eier, ville de gjerne være med å oppfylle drømmen til den da 21 år gamle jenta. Og få en trivelig plass å ha kirkekaffe.

Noe unikt

– Det som var viktig for meg var at drømmen min ikke handlet først og fremst om at jeg skulle tilfredsstille mine ønsker. Den skulle handle om noe som var større enn meg selv og være til velsignelse for andre. Jeg tror det  er viktig å leve ut det man bærer på, fordi vi er skapt i Guds bilde. Hver enkelt av oss representerer en helt unik del av hvem Gud er. 

Det er viktig med god kaffe og en fin atmosfære i kaféen.

Linn Andrea synes hun har vært utrolig heldig som hadde familie som har stilt så opp for henne. De hjalp henne mye, blant annet med oppussing av lokalet. Det hele ble egentlig et stort familieprosjekt. 

Det var heller ikke så mange hindringer underveis for henne.

– Det meste la seg overnaturlig til rette, men så klart møter man også på motstand og utfordringer på veien. For min del var det nok mest løyntanker som prøvde seg.

En kaffebar med smak av himmel

Kaféen blir ikke profilert som en ”kristen” kafé, men likevel er det viktig for Linn Andrea å fortelle og vitne om Jesus der hun er. Hun lever i drømmen og drømmer videre, både for seg selv om Abraham.

– Jeg nyter å ha muligheten til å leve ut drømmen min. Føler meg utrolig privilegert og takknemlig for at jeg kan gjøre det jeg liker aller best. Det er nemlig å tilbringe mye tid på kafè, møte mange forskjellig type mennesker og lage god kaffe! Jeg føler at jeg er plassert der – jeg får være MEG, og det er fantastisk.

Det Linn Andrea  drømmer om videre er at fler og fler skal få en smakebit av himmelen gjennom kaffebaren.

– De skal få bli møtt i døra av Jesus som står med utstrakte armer. Så det jeg kan gjøre nå er å be og utfordre meg selv der Gud gir meg muligheter.

Hvordan har det vært å gjøre dette med Gud på laget? Hva har du fått erfare av han?

Linn Andrea både jobber i og driver Abraham Kaffebar.

– Jeg har fått erfare enda sterkere hvor trofast Gud er. Han har hele tiden overasket meg med hvordan han har tatt seg av hver minste detalj jeg har lagt frem for han. Jeg elsker å kunne leve sammen med Jesus, det er så utrolig gøy! Bare det at han har så mye høyere tanker og planer for oss enn det vi kan klare å forestille oss er mulig. De gangene jeg har kjent meg veldig liten og ikke hatt kontroll, da har jeg fått erfare Gud mest. Gud ser ikke etter en som er kvalifisert til oppgaven, men et villig hjerte.

5 råd fra Linn Andrea til andre unge, kristne drømmere:
  1. Ikke begrense deg selv eller Gud. Ikke tenk at drømmen er for stor, men bli avhengig av både Gud og andre mennesker, da slipper du å gå i egen kraft.

  2. Ikke ha for høye krav til deg selv. Alt må ikke være perfekt fra dag en, man lærer underveis.

  3. Let etter Guds fingeravtrykk, bruk masse tid i bønn og til å si høyt de løftene Gud har gitt deg. Ord skaper!

  4. Stol på at Gud forsørger og dekker bord. Vi kan få gå i ferdiglagde gjerninger.

  5. Møter du mye motstand, bli heller oppmuntret på at drømmen du bærer på virkelig vil ha en betydning for evigheten. Gud kan oppfylle våre hjertes lengsler, og ofte er det han som har plassert dem der og gitt oss muligheten til å si ja.

Er du i Tønsberg må du gjerne gå innom den sjarmerende kaffebaren på brygga. Den med den blide baristajenta og Jesus i veggene.

 

Asbjørn Lien

Tema

I april er «Drømmer» tema på iTro.

Linn Andrea Solberg er 22 år gammel. Hun driver Abraham Kaffebar på brygga i Tønsberg. Den ligger i frontlokalet til SF kino, som eies av Frikirken Tønsberg.