En bedre kristen

En bedre kristen

Hvis du er som jeg, så lengter du også etter å leve et mer kristent liv.

Andakt

Dagens andakt er skrevet av Gunnar Loland. Andakten har tidligere blitt publisert på iTro.

Hvis du er som jeg, så lengter du også etter å leve et mer kristent liv, lese mer i Bibelen, gjøre mer rett og mindre galt… Rett og slett å bli en bedre kristen, slik at du på den måten kan gi Gud ære med ditt liv.

Dette er hva Gud sa om Kong Davids liv etter at han var død: «Men du har ikke vært som min tjener David, han som holdt mine bud og fulgte meg av hele sitt hjerte, så han ikke gjorde annet enn det som var rett i mine øyne.» (1 Kong 14, 8)

Du orker ikke lese i Bibelen, orker ikke gå på møter og orker heller ikke å be til Gud

Tenk å leve  sitt liv så man bare gjør det som er rett i Guds øyne. David må virkelig ha vært en sann Guds tjener og venn, for i dette bibelverset høres jo Gud fornøyd ut. Tenk om Gud en dag kunne bli fornøyd med ditt liv. Klappe deg på skuldra å si: Bra jobba! Du holder mine bud, du følger meg, og du gjør det som er rett i mine øyne. Nei, slik situasjonen er nå ser det ut til å gå lang, lang tid før Gud kan være fornøyd med deg. Du strekker liksom ikke til.

Noen dager er jo bedre enn andre – da er det deilig å være kristen, da kan du kjenne litt på følelsen av å være en god kristen. Men så kommer gråværsdagene: Sløvhet, grådighet og synd. Ikke bare en hvilken som helst synd, men som regel de samme syndene – igjen og igjen! Du orker ikke lese i Bibelen, orker ikke gå på møter og orker heller ikke å be til Gud. Tanken om du i det hele tatt kan være en kristen kommer snikende. Du får jo aldri dette til!

Og midt i alle dine nederlag så møter Gud deg

Sannheten er den  at kristendommen får du aldri til. Når du er på bånn, på nullpunktet, og du ikke kan finne den minste ting i ditt liv som tyder på at du er en kristen – det er da du igjen må gå på veien tilbake til Gud. Og midt i alle dine nederlag så møter Gud deg. Han møter deg ikke først og fremst med ny kraft, men med nåde! Dette er å være en kristen: ikke hva du til enhver tid skal gjøre for Gud, men hva Gud gjorde for deg gjennom Jesus!

Ofte så tenker vi at først skal jeg få orden på livet mitt, så kan jeg igjen komme til Gud. Bibelen sier oss at det er feil rekkefølge. I lignelsen om den fortapte sønn (Luk 15,11-32), må ikke den skitne, stinkende sønnen først vaske seg ren, for så å stupe i farens armer. Nei, først den gode velkomstklemmen, så ble han renvasket, fikk rene klær, nye sko og til og med ring på fingeren! Faren var kjempefornøyd, og festen kunne begynne!

Når vi synder er det nettopp her Gud vil ha oss

Nettopp nullpunktet var  hemmeligheten bak Kong Davids liv. For David var en synder, som du og jeg. Du husker vel Batseba og Urias. David lå med kona til Urias, og ordnet det slik at Urias ble drept like etterpå. Dypere kan vel ikke et menneske synke. Til tross for dette var Gud fornøyd med David. Det står jo i Bibelen! Hvordan er det mulig? Svaret kommer i disse bibelversene:

Vær meg nådig, Gud, i din trofasthet, slett ut mine overtredelser i din store barmhjertighet. Gjør meg ren og fri for skyld, og rens meg for min synd! For mine overtredelser kjenner jeg, min synd står alltid for meg. Mot deg alene har jeg syndet, det som er ondt i dine øyne, har jeg gjort.(Sal 51,3-6)

Når vi synder er det nettopp her Gud vil ha oss. På kne og i bønn om tilgivelse. Når Gud finner oss slik på nullpunktet – når vi ingenting er i oss selv – da er han fornøyd!