Er dette dyrets merke?

Er dette dyrets merke?

I USA har de funnet opp en microchip som man skal bruke til å betale med. Den skal festet under huden. Dette stemmer jo akkurat med det står i Bibelen om 666. Kan det være dette som er dyrets merke? - Meg

Spørsmål & svar

Svaret er skrevet av Knut Kåre Kirkholm.

Lurer du på noe? Flere Spørsmål & Svar finner du under Påfyll.

Vil du sende inn ett spørsmål gjør du det under Kontakt Oss.

Hei du!

Jeg vil begynne med å si at jeg ikke tror denne mikrochipen er dyrets merke. Men den viser oss veldig tydelig at vi i dag har teknologien som er nødvendig for å gjennomføre det som står om dyrets merke.

I Johannes Åpenbaring 13:17 står det at ”ingen kan kjøpe eller selge uten den som har merket: dyrets navn eller tallet for dets navn”. Videre får vi vite at merket skal være i menneskenes høyre hånd eller panne. I en verden hvor det blir mer og mer vanlig å handle med kort i stedet for kontanter, er det ingen tvil om at det er en enkel sak å gjennomføre det som står i disse versene. Og det er heller ikke utenkelig at det nettopp kan være en mikrochip som blir løsningen.

Ingen kan lure oss til å ta dyrets merke

Slik jeg leser Johannes Åpenbaring er det ikke slik at man blir ”lurt” til å ta dyrets merke. Det å ta dyrets merke innebærer at man overgir seg til dyret og lar det bli herre. Det virker som at dyret kommer til å være en person som hersker så å si over hele jorda. Dette blir en person som tar den plassen Jesus skulle hatt i menneskenes liv. Ved å ta hans merke, viser man også at man aksepterer denne personen som herre.

Jeg er trygg på at ingen kan lure oss til å ta dyrets merke. En som ønsker å leve med Jesus vil forstå og merke dette. Hvordan enn dyrets merke kommer til å være, så kommer det til å innebære et valg, hvor man mer eller mindre bevisst velger bort Jesus.

Derfor vil jeg rent prinsipielt si at det i utgangspunktet er uproblematisk med en mikrochip som identifikasjonsmerke. Problemet oppstår den dagen denne mikrochipen eventuelt innebærer et valg som setter Jesus til side. Da snakker vi dyrets merke.

Hilsen Knut Kåre

Les mer om begrepet 666 her.

Foto:giumaiolini på flickr.com

Spørsmål & svar

Svaret er skrevet av Knut Kåre Kirkholm.

Lurer du på noe? Flere Spørsmål & Svar finner du under Påfyll.

Vil du sende inn ett spørsmål gjør du det under Kontakt Oss.