Esterlyn – Call Out

Esterlyn – Call Out

En akkurat passe kort, herlig lovsangsplate uten dødpunkter.

Esterlyn har holdt på siden 2006 og har gitt ut to album og en EP allerede. Når de nå er klar med ny plate er det på større plateselskap og med en aldri så liten ny sound – litt mindre hipt og litt mer praise&worship.

Men bandet har beholdt sin egen sound, som allerede har sikret dem popularitet og en loyal fanbase. Det er som en litt eterisk blanding av lovsang og elektronikainfluert pop, en dash Jon Foreman og noen dråper Tenth Avenue North. Og resultatet er relativt lekkert.

Ærlige sanger inspirert av flere ulike lovsangstradisjoner

Call Out er elegant, men upretensiøst. Nydelige tekster, upbeat musikk, lekent og inderlig. Tittelsporet «Call Out» åpner ballet med en oppfordring til å legge bekymringene frem for Gud, og setter tonen for resten av plata: Ærlige sanger inspirert av flere ulike lovsangstradisjoner. Enkle, men likevel komplekse melodier fester seg i øret og lar vokalist Luke Caldwells budskap om å fokusere på Gud og lovprise nå frem til hjertet.

Plata strekker seg over hele spekteret. Den tar for seg usikkerheten og tvilen man kan føle over hva som er meningen med livet og hva som er vår oppgave på jord, i «Can’t Miss This». «Now You’re Found» og «Esther» minner oss på at uansett hva som tynger oss må vi komme til Gud med alle våre byrder, for han vil ta dem av oss og gi oss hvile, mens «Freedom Is Here» er en jubelsang over frelsen og friheten den gir. Og de tre siste sangene, «El Shaddai», «The Lord is Good» og «Treasure» er lovsanger som handler om å ære Gud og overgi våre liv til Ham.

Her er ingenting overflødig

Med bare åtte låter er dette en ganske kort plate – nesten for kort, vil noen si. Men den begrensede lengden gir den en letthet, en friskhet som passer Esterlyns stil. Her er ingenting overflødig, intet platefyll som bare er tatt med for å gjøre plata lengre og mer imponerende. Dermed er hvert eneste av sporene verdt å lytte til. Og det bør du da også gjøre.

Call Out finner du blant annet på Spotify og i iTunes.

Foto:Platform Management

CD:
Esterlyn – Call Out

VSR Music Group/EMI CMG Distribution (2010)