Fra Saras dagbok

Fra Saras dagbok

Jeg er visst blitt en av de kvinnene de snakker om. En barnløs. Jeg som var så lykkelig da jeg giftet meg.

Bibelske personer

Bibelen er full av personer som vi har hørt mye og litt mindre om. I denne serien møter du noen av disse menneskene i en litt annerledes setting enn du kanskje forventer.

Dette er en oppdiktet historie inspirert av 1 Mosebok 11-22.

Fra dagboka til Sarai (28 år):

Alle vet det. Alle sier det. “Sarai, kona til Abram, kan ikke få barn”. Men ingen snakker med meg om det. Jeg som har gledet meg helt siden jeg var en liten jentunge til å bli gravid, og få mitt eget lille nurk å passe på. Jeg er visst blitt en av de kvinnene de snakker om. En barnløs. Jeg var så lykkelig når jeg giftet meg med Abram. Han var så kjekk og god. Vi kom til å bli fantastiske foreldre, tenkte jeg. Men nå må jeg bare innse virkeligheten: Gud kommer ikke til å gi meg egne barn.

 

Fra dagboka til (Sara 85 år):

Abraham sier at Gud har lovet han en stor familie med mange med etterkommere. Jeg vet ikke helt om jeg skal le eller gråte. Jeg er jo alt for gammel for å få barn. Hvordan skal det kunne gå til? Det skjærer meg i hjertet at min elskede Abraham må være med en annen kvinne for å oppfylle Guds plan. Og at den kvinnen skal kunne få gi han det jeg hele livet har drømt om, et barn. Stadig vekk tenker jeg på dette. Stadig vekk kommer tårene. Heldigvis er jeg blitt flink til å gjemme både meg og tårene mine. Selv etter så mange år, er det vondt at Gud ikke ville gi meg det jeg ønsker meg aller mest.

 

Fra dagboka til (Sara 90 år):

Isak. Når jeg er alene gjentar jeg det gang på gang, Isak, Isak, Isak. Gud har lovet Abraham en sønn som skal hete Isak, og det er JEG som skal bære han fram! Jeg vet ikke helt hvordan Gud har tenkt at det skal gå. Jeg har jo ikke mensen lenger, engang. Men de tre englene som var her, sa at det var slik det skulle bli. Jeg måtte jo le litt. Guds veier har jo alltid vært merkelige, men jeg har lært meg at jeg skal stole på Han likevel.

 

Fra dagboka til Sara (99 år):

Endelig er Isak her. Sønnen min. Svangerskap og fødsel var helt forferdelig, men det var verdt hver smerteri. Nå er han her, og han er min. Alle bemerker at jeg ler hele tiden, og det er vel kanskje sant. Jeg er bare så utrolig lykkelig. Tenk alle de gangene jeg har ropt til Gud, vært sint på Gud, grått hos Gud, så har han hatt en plan hele tiden. Han er virkelig miraklenes Gud!

Bibelske personer

Bibelen er full av personer som vi har hørt mye og litt mindre om. I denne serien møter du noen av disse menneskene i en litt annerledes setting enn du kanskje forventer.

Dette er en oppdiktet historie inspirert av 1 Mosebok 11-22.