Glimt av himmel

Glimt av himmel

Våren kan sammenlignes litt med hvordan vi kan oppleve å få noen glimt av himmel her på jord.

Etter en lang mørk vinter er våren og sola et sikkert tegn på at det blir sommer i år også. Noen ganger tenker jeg at våren er et lite glimt av det beste med sommeren. Sol, grilling, bading og ikke minst FERIE!! Våren skaper forventning til sommeren, våren skaper glede og en form for lengsel mot det som venter oss.

Har du virkelig tenkt over hva du ber om når du sier «La ditt rike komme»?

Våren kan sammenlignes  litt med hvordan vi kan oppleve å få noen glimt av himmel her på jord. Disse glimta tror jeg er en forsmak på hva som venter oss i himmelen, akkurat som våren er en forsmak på sommeren. Glimt av at en kan oppleve Guds nærvær, eller at en opplever at Gud gjør noe spesielt i ens eget liv eller andres.

I Fader vår ber vi faktisk om akkurat dette, at Gud skal komme nær. Ofte kan Fader vår bli en regle mer enn en bønn fra hjertet. For har du virkelig tenkt over hva du ber om når du sier «La ditt rike komme»?

Jeg tror at når vi ber de orda, så skjer det noe. Vi ber faktisk om at vi ønsker at Guds rike skal komme på jord, være til stede her. For i den verden vi lever i nå er det ingen garanti for at vi ikke vil oppleve smerte, lidelse eller sorg på noen måte. Verden vi lever i her, er ødelagt. Men når vi ber om at Guds rike skal komme, ber vi om at alt det gode Gud er, skal være til stede i vår verden. At hans rike som er himmelen skal være til stede på jorden.

Tenk et sted hvor det bare er godt, hvor Guds kjærlighet vil være fullkomment til stede

I blant annet  Romerbrevet kan vi få et glimt av hva som venter oss, få en forsmak på himmelen. Apostelen Paulus skriver dette i Rom 14,17: Guds rike består jo ikke i mat og drikke, men i rettferdighet og fred og glede i Den Hellige Ånd.

Våren skaper glede, og forventning. Men også en form for sommerfugler i magen, kribling i kroppen og en følelse av lengsel mot det som kommer.

Bibelen skaper også disse tingene igjennom et glimt av himmel. Som Paulus skriver om at Guds rike består av fred og glede, det skaper forventning og lengsel om at Gud en dag skal skape en ny himmel og en ny jord. Tenk et sted hvor det bare er godt, hvor Guds kjærlighet vil være fullkomment til stede! Tenk på det neste gang du ber «La ditt rike komme». Ha forventing om at det vil skje, at du vil få et glimt av himmel her på jord.

Andakt

Dagens andakt er skrevet av Kristin Aamodt.

Bønn:

Kjære Gud!

Takk for at vi en dag skal få oppleve å være fullkomment tilstede i ditt rike.

Takk for at vi kan oppleve å få et glimt av deg og ditt rike her på jord! La ditt rike komme!

Amen