Gud og musikktalent

Gud og musikktalent

Hvordan vil Gud at vi skal bruke talentene våre?

Spørsmål og svar

Lurer du på noe? Send inn spørsmålet ditt tiliTro@nlm.no,eller påfacebooksida vår.Eller kanskje finner du svar iSpørsmål og Svar-spalten vår. Dagens spørsmål er besvart at musikkstudent Line Stordal.


Spørsmål:
Når man har et talent skal man jo egentlig utvikle dette med å gjøre det for Gud. Ok, jeg har to talent jeg har lyst til å utvikle; sangtalentet mitt og gitartalentet mitt. Men jeg er ingen sånn frimodig kristen som tørr å synge direkte til Gud. Er det feil å synge til Gud i kode?

Jeg lurer også på en ting til. Til neste år begynner jeg i tiende og har derfor begynt å tenke på hva jeg skal gjøre når jeg er ferdig på ungdomsskolen. Siden jeg har disse talentene så lurer jeg på om Gud vil at jeg skal gå på et kristent musikkgymnas? For meg hadde det vært mer selvsagt å velge den vanlige kristne videregående skolen, men samtidig vil jeg utvikle meg innenfor musikk.

Først av alt  vil jeg si at det er utrolig flott å lese at du ønsker å leve et liv der hvor Gud og hans tanker og planer for livet ditt får prege deg. Dette tror jeg er det beste utgangspunktet vi kan ha som kristne. Men det å leve i Guds plan kan likevel være en utfordring – for hva vil egentlig Gud med livet mitt og hvilke valg bør jeg ta?

Alt vi har, har vi fått av Ham

Det er ikke  alltid like enkelt å finne svar på slike spørsmål. Jeg har i mange frustrerte stunder ønsket meg tydelige tegn som skriften på veggen, uten hell. Men det jeg vet er at Gud ønsker at vi skal komme til han med alt i livene våre – små og store tanker, viktige og avgjørende valg – så vil han lede oss! I salme 32:8 står det ”Jeg vil lære deg og vise deg den veien du skal gå. Jeg lar mitt øye hvile på deg og gir deg råd”.

Det er mange måter å synge til Gud på

Som kristne tenker  vi at Gud utruster oss med ulike gaver og nådegaver. Alt vi har, har vi fått av Ham. Dermed er det også naturlig å bruke de gavene vi har fått til å ære han. Jeg er helt sikker på at Gud både har gitt deg gaven til å spille og synge, og ikke minst den lysten du har til å drive med musikk.

Det er mange  måter å synge til Gud på. Gud ser først og fremst til hjertet – og hvilke ord du velger å bruke for å uttrykke deg overfor han kan både være billedlige og direkte.

Hensikten er å formidle tro

Men det å  synge er også å si noe høyt for sin egen del. For når man sier noe høyt med ord bekrefter man på samme tid noe overfor seg selv. Derfor kan det også være viktig å synge sanger med en tekst som sier noe om hva troen er, og som uttrykker en direkte kjærlighet til Gud. Dette blir enda viktigere dersom du skal synge for andre mennesker, hvor hensikten er å formidle tro.

Når det gjelder  hvilken skole du bør gå på så tror jeg at du skal velge det du har mest lyst til. Jeg tror Gud ofte viser oss hans vei gjennom lyst. Gud kan bruke deg og utvikle deg der du er! Nå er det ett år til du skal søke deg inn på videregående og jeg vil utfordre deg til å bruke tid med Gud – be og spør hva hans plan er. Erfaringen tilsier at det sjelden kommer skrift på veggen, men så sant det ikke er tydelige tegn som taler imot et valg du tar er det som regel et skritt i riktig retning.

Guds fred – og lykke til!

Hilsen Line

Ill.foto:  © Alexey Klementiev – Fotolia.com