Guds fred

Guds fred

Hannah Østhus (17) skriver i denne andakten at vi som kristne har tilgang til en fred i en annen liga enn hva verden kan tilby oss.

Andakter av og for tenåringer

Søndagsandaktene på iTro er skrevet av og for tenåringer. Andaktene kan basere seg på et av skribentens  favorittbibelvers eller 5 grunner til at de er kristne.

Er du mellom 13-19 år, og kunne tenke deg å skrive en andakt for iTro? Ta gjerne kontakt med oss her.

I Johannes 14,27 står det:

«Fred etterlater jeg dere. Min fred gir jeg dere. Ikke som verden gir, gir jeg dere. La ikke deres hjerte forferdes, frykt ikke.» (Joh 14,27)

Vi lever i en verden der krig, fattigdom og urettfertferdighet er realiteten. Til tross for at disse tingene foregår, må vi fortsette å leve livet videre og bare akseptere at slike ting finnes.

Det er nesten litt dumt at det er samme ord, for betydningene av verdens fred og Guds fred er så forskjellig.

Dette viser at verdens fred har store mangler. Så vi trenger noe annet. Noe større.

Annen liga av fred

Som kristen kan jeg trøste meg med at jeg kjenner til en annen liga av fred. Den freden Gud kan gi oss er ikke til å sammenlikne med den «freden» verden gir.

Det er nesten litt dumt at det er samme ord, for betydningene av verdens fred og Guds fred er så forskjellig. Jeg har ofte hørt i taler at å oppleve Guds fred betyr å kjenne på en indre ro og trygghet, at vi har noen med oss gjennom alt, og at det beste ligger i vente.

Hvordan fungerer egentlig Guds fred?

Det handler om å ha tillit til at Gud tar vare på oss og veileder oss gjennom livets utfordringer, uansett hvor store vi opplever at de er.

– Hvordan skal vi få full fred da?

Så tenker du kanskje; Dette har jeg hørt før! Og på en måte vet vi at vi må stole på Gud og stole på hans kontroll over livet vårt. Men vi syns det er vanskelig. Hvordan fungerer det egentlig å legge det tunge over på Gud? Hvordan fungerer egentlig Guds fred?

For det er et faktum at det tunge og vanskelige som stormer rundt oss ikke bare vil forsvinne og bli glemt selv om vi legger det over på Gud. Det vil være der. Det vil gnage og gjøre vondt. Hvordan skal vi få full fred da?

Gud er med oss

Jeg synes også det er vanskelig. Men for meg har det hjulpet å fokusere på at Gud er med oss gjennom alt, til tross for at han likevel lar utfordringer komme til livene våre.

Uansett hvor mye livet vårt svinger i opp- og nedturer vil Guds fred alltid være konstant.

Han sparer oss ikke for nedturer, men går med oss gjennom dem. Selv Jesus hadde det vondt og gråt da han levde. Og det er jo han vi regner som den fullkomne fred.

Uavhengig fred

En annen ting som har hjulpet meg, er å tenke på at Guds fred er uavhengig av omgivelsene. Uansett hvor mye livet vårt svinger i opp- og nedturer vil Guds fred alltid være konstant.

Vi leser for eksempel om Paulus, som flere ganger satt fengslet fordi han snakket om Jesus. Klaget han? Nei, han sang lovsanger og var i bønn til Gud. Han framstod nok rimelig gal for medfangene.

Det var kanskje derfor han skrev i sitt brev til Filliperne, kapittel 4 i slutten av vers 6: «GUDS FRED, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus.»

Lightstock / Håkon Rydland

Andakter av og for tenåringer

Søndagsandaktene på iTro er skrevet av og for tenåringer. Andaktene kan basere seg på et av skribentens  favorittbibelvers eller 5 grunner til at de er kristne.

Er du mellom 13-19 år, og kunne tenke deg å skrive en andakt for iTro? Ta gjerne kontakt med oss her.