Karma vs nåden

Karma vs nåden

Sommeren er på hell. Ny høst. Kanskje ny klasse, nytt studie, nye hybelkamerater?

Andakt

Dagens andakt er skrevet av Hildegunn Haugen. Hun er arkitekt, og bor i Oslo.

Nytt semester er for meg litt som nytt år med nye muligheter. Ennå har jeg ikke fylt opp høsten med planer, og det får meg til å tro at nå skal alt bli annerledes. Jeg skal være flinkere, snillere, mer fornufig, mer målretta, altså gjøre alt rett.

I sommer hørte  jeg en tale, hvor en mann snakka om forskjellen på Nåde og Karma. Jeg har egentlig ikke helt skjønt hva Karma er for noe. Men denne taleren forklarte at Karma var å tro at det at du gjorde godt, det gav god Karma, som igjen førte til at det gikk deg godt i livet.

Noen ganger lever jeg som om det er Karma jeg tror og stoler på

Som mange snille  piker er jeg flink til å være flink. Jeg gjør det som er forventet av meg. Kanskje til og med litt mer. Jeg er snill, for at andre skal være snill med meg. Eller i det minste at Gud skal se det. Jeg gjør det som er rett, og ofte synes jeg at jeg er litt bedre enn dere andre. (Men aldri i verden om jeg innrømmer det, for jeg er også akkurat passe ydmyk)

Og selv om jeg vet at det ikke er sånn det funker, så er det akkurat som at jeg tror at Jesus og Gud og til og med Den Hellige Ånd er ganske fornøyd med min innsats som menneske, og at på grunn av denne innsatsen vil de velsigne meg. På grunn av min innsats vil det gå meg godt i livet. Det kan til og med føles litt urettferdig hvis det ikke gjør det. Det var dette jeg oppdaget i sommer, at jeg noen ganger lever som om det er Karma jeg tror og stoler på.

Helt ufortjent gir Gud meg nåde, tilgivelse og evig liv

Bibelen forteller om  Nåden. Det handler ikke om at jeg er flink og får til ting.

«For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave.Det hviler ikke på gjerninger, for at ingen skal skryte av seg selv.For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem.» (Ef 2,8-10)

Bønn

TAKK Jesus for at jeg ikke trenger å streve! Takk for at din NÅDE er nok. Hjelp meg å forstå at det ikke kommer ann på at jeg er flink. Hvis meg de gode gjerninger du har klare for meg i dag. Amen

Helt ufortjent, ikke  på grunn av det jeg gjør, gir Gud meg nåde, tilgivelse og evig liv. Jeg trenger ikke streve for å være flink. Men skal få lov til å tilbe og ære han som har gitt meg alt, helt gratis.