Vi har godt av å le!

Vi har godt av å le!

Møt dama bak showet på UL!

Klokka nærmer seg  elleve på kvelden etter en lang UL-dag, men festen er langt fra slutt. Utenfor auditoriet vokser køen som skal inn og få med seg UL-showet til Solveig.

Til daglig er  hun musikklærer på Bildøy Bibelskole og programleder for nettstedet iKirken.no. I kveld er det en annen side av Solveig som får oppmerksomhet.

Jeg tenker det er en tid for alt


Jeg tenker det  er en tid for alt, også det å le å ha det moro, sier Solveig om hvorfor hun står på scenen og formidler sunn galskap.

Køen vokser.  Stemningen er stor. Endelig åpnes dørene. Mengder av ungdommer stormer inn i auditoriet for sikre seg gode plasser. Første benk blir inntatt av David Fauske og hans kamerater. Solveig er et ukjent navn for dem. Men show er jo alltid bra. Det er viktig med god stemning, sier ungdommen som er på sitt fjerde UL.

Alle får de det til å rykke i smilebåndet


Snart får han  ønsket oppfylt for den neste timen koker det fra scenen. Solveig drar i gang i påtatt ydmyk stil, men plasserer seg fort som stjernen i sitt eget talkshow. Der blir hun ikke så lenge for mye av humoren denne kvelden handler om å tulle med seg selv – enten du heter Solveig og vil være showstjerne, Gabriel og har blitt kjendis i Robinson-ekspedisjonen eller Bjarte og livet leves fra setet i en rullestol.

Men kvelden er  ikke bare et talkshow, det er også plass til en serie av figurer og sketsjer. Nye bekjentskap som ULshop-vertinnen som har hentet inspirasjon fra vekkelsesmøter, og gamle kjente som misjonæren Gunda med sin importerte ektemann fra Japan.Alle får de det til å rykke i smilebåndet, både i salen og på scenen.

Jeg vil at du skal vite at det er håp for alle


Før kvelden rundes  av i alvor, med Solveigs eget vitnesbyrd. Om hvordan hun for noen år siden fikk beskjed fra legene at hun ville dø ung på grunn av overvekt dersom hu ikke la om livsstilen.

Det var et  beintøft budskap å få, men i dag står jeg her 50 kilo lettere. Det har vært hardt arbeid, men med sterk vilje, gode venner og Guds hjelp har jeg greid det. Det var min historie, du har din. Jeg vil du skal vite at det er håp for alle. Ingen situasjon er så mørk at det ikke er mulig å endre den. Gud har skapt deg med en hensikt. Våg å leve! sier Solveig før hun og gjengen bukker av for kvelden.

Ja, å slutte  på den måten var veldig bevisst, sier en lettere svett Solveig like etterpå.

Det viktige for meg er å være ekte i det jeg holder på med


Mange som ser  oss som er på scenen tenker: ‘wow, tenk å få til livet sånn som dem.’ Det er ikke et helt og sant bilde. Ved å dele av de tunge sidene i livet mitt, håper jeg å kunne gi noen av de unge et nytt håp, sier hun.

For både glede  og sorg er en del av livet. Det viktige for meg er å være ekte i det jeg holder på med, enten det er som programleder eller underholder.

Foto: Jonathan Ekström