Start Uncover-gruppe

Start Uncover-gruppe

Gratisheftet Uncover er perfekt for deg som vil starte opp en "bibelgruppe" med ikke-kristne venner, men er usikker på hvordan man starter noe sånt.

Uncover

Uncover eret bibelstudiekonsept rettet mot dine ikke-kristne venner. Heftet inneholder 6 studier av noen utvalgte tekster fra Lukasevangeliet, og er laget av Beccy Pippert.

Du kan bestille ti eksemplarer gratis, og få opplæring som Uncover-leder av NKSS.

Et nytt skoleår er snart i gang, og kanskje tenker du at dette er året da du endelig skal ta mot til deg, og fortelle de ikke-kristne vennene dine om Jesus. Men så er du usikker på hvordan du skal komme i gang.

Nå har det  blitt laget et studieopplegg som er utviklet spesielt for dette formålet.Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag(NKSS) vil gjerne gi deg både lederopplæringog inntil ti eksemplarer gratis.

Introduksjonsfilm om Uncover

Vi har bedt  Tor Erling Fagermoen, generalsekretær i NKSS, om å fortelle litt om hva Uncover er.

Det er ikke en prestasjon å tro, men det er en person å tro på

Hva er Uncover?

– Det er et hefte som inneholder 6 studier av noen utvalgte tekster fra Lukasevangeliet. Historier om Jesus i møte med mennesker, akkurat som dem. På engelsk kalles bibelgruppene for «seekers bible studies», en bibelgruppe for søkende. Det er skreddersydd for en som ikke er kristen, for å finne ut hvem Jesus er, og hvordan han var i møte med andre mennesker.

– De ikke-kristne vennene dine kan finne ut mer om hva de ikke tror eller ikke føler de klarer å tro på. De kan finne ut at det ikke er en prestasjon å tro, men det er en person å tro på!

Det er modig gjort

Uncover-konseptet er utviklet  av Rebecca Pippert. Hun er en av talerne på UL og brenner spesielt for å nå ungdom med evangeliet. Sammen med Tor Erling Fagermoen, generalsekretær i NKSS.

Er det ikke litt høy terskel for å invitere noen som ikke er kristne med på en ”seekers” bibelbruppe?

– Det er modig gjort, og jeg håper noen har lyst til det og at flere får lyst til å prøve ettehvert som de ser resultatene av dette. Jeg tror folk vil bli overrasket over hvor enkelt det er å få med noen, sier Tor Erling.

Som kristen trenger du ikke alltid komme med fasiten

– Vi maser om  evangelisering, fortsetter Tor Erling, – Og nå har vi et konkret redskap som det går an å bruke! Gud ikke er passiv i dette. Gud vil kalle på dem og kunne gjøre noe i hjertene deres så de vil bli åpne for en enkel og uforpliktende prat om Jesus!

Eirik Soldal, ettåring i NKSS, forklarer hvordan Uncover kan brukes rent praktisk.

– Du forholder deg  kun til den teksten som står og det er greit om en del spørsmål forblir ubesvart. Som kristen trenger du ikke alltid komme med «fasiten». Ofte kan det være bedre å la være, og la teksten snakke for seg.

Ill.foto:  Uncover-heftet