På tide å rydde opp

På tide å rydde opp

Da jeg var liten og skulle rydde hendte det at jeg slengte rotet under senga. Out of sight, out of mind. Men mamma fant det, og hun rydda opp i rotet mitt.

Andakt

Eva Thingbø har skrevet denne andakten. Eva er 20 år, kommer fra Tau og tar sosionomutdanning i Oslo.

Da jeg var liten var jeg veldig glad i å leke, og ofte bar soverommet mitt preg av dette. Når jeg fikk beskjed om at det var på tide å rydde, var ikke det særlig populært.

Mange ganger lot  jeg være å rydde, og haugen med rot ble større og større. Av og til når jeg da rydda la jeg noe på plass der det skulle, og slengte resten under senga mi. «Out of sight, out of mind».

Jeg følte meg så dum og skamfull da jeg så på at hun rydda mitt rot

Når jeg da  skulle legge meg til å sove, kom mor inn for å be aftensbønn. Jeg har aldri skjønt hvordan, men hver gang skjønte hun at det lå rot under senga. Mora mi er veldig glad i å ha det ryddig rundt seg, og er ikke fan av rot. Det hun da gjorde var å ta frem alt rotet jeg hadde slengt under senga, og la det på plass. Jeg følte meg så dum og skamfull da jeg så på at hun rydda mitt rot.

Ofte slik vi har det i forhold til Gud. Se for deg at soverommet er livet ditt og rotet er syndene dine. Vi mennesker synder ofte, og mange ganger gjør vi ikke noe med det, dermed blir de bare større og større.

Selv om vi prøver å gjemme bort noen av syndene våre, så vet Gud om dem. Han tåler ikke synd, så når du da gir Ham mulighet til å ordne opp i livet ditt, vil Han gjøre det. Du må bare gi Ham rom, og tid til det. Da vil Han kunne være nær deg, og du kan være nær Ham!

La Han tilgi deg og vit at du er tilgitt

Selv kan jeg  føle meg både dum og skamfull når Gud begynner å fikse opp i mitt liv. Det er så mye jeg lett kunne ha unngått og gjøre eller si, så det føles litt kleint å måtte se tilbake på det når jeg helst bare vil glemme det. Men for en utrolig herlig følelse når Gud har rydda opp i livet mitt.

Så min oppfordring til deg er: la Gud gripe inn i livet ditt. Han har allerede sendt Sønnen sin for å dø for deg og dine synder, så fortell Gud om det du har gjort, la Han tilgi deg og vit at du er tilgitt.

«For du, Herre, er god, du tilgir, du er rik på miskunn mot alle som kaller på deg» (Salme 86,5)