Søk først Guds rike

Søk først Guds rike

Jesus ber oss om å ikke tenke først på hva vi føler vi trenger og det som gjør oss stressa eller bekymret. Fokuset skal først være på Guds rike og hans rettferdighet.

Andakt

Dagens andakt er skrevet av Veronika Vegge (22) fra Konsmo.

«Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg». Er du ikke enig i at det høres fint ut? Det tenker jeg noen ganger når jeg leser fra Bibelen, men så stopper det der. Hva betyr det jeg leser?

Jeg står opp  om morgenen, spiser frokost og gjør meg klar for å reise på skolen. Men hva skal jeg ha på meg? Også har jeg ikke niste, for det er jo bare tørt brød i skuffen. På skolen må jeg jobbe for å gjøre det bra på eksamen – og det gjør meg stressa! Etter skolen er det trening eller så har jeg planer om å være med venner. Behovene mine og kravene som møter meg i løpet av en dag er mange!

Gud vil være konge i livet ditt – allerede nå

Jesus ber oss  om å ikke tenke på oss selv først – hva jeg føler at jeg trenger og det som gjør meg stressa eller bekymret. Fokuset skal først være på Guds rike og hans rettferdighet.

I Bibelen står det at Guds rike allerede er til stede, men det vi her opplever er bare en forsmak av det som skal komme. Når Guds rike kommer fullt ut, skal Gud seire og det onde skal være borte. Tenk at du får denne plassen helt gratis fordi Gud gav sin sønn for deg. I dette riket er Gud konge. Gud vil være konge i livet ditt – allerede nå.

Vi har en Far i himmelen som vet hva vi trenger

Hva vil det  si å søke Guds rettferdighet da? Det handler om å søke Guds gode vilje.Gud vil at vi skal leve etter hans vilje. I kapittelet før (Matt 5) kan du lese at Jesus sier: «Vær da fullkomne, slik deres Far er fullkommen.» Vi skal søke å leve rett og godt. Og i Fader Vår lærer Jesus oss å be: «La din vilje skje».

Løftet knyttet til å først søke Guds rike og hans rettferdighet, er at vi skal få alt det andre i tillegg. Vi har en Far i himmelen som vet hva vi trenger og han vil gi oss gode gaver.