Spre godheten Jesus ga

Spre godheten Jesus ga

Vil du være med å være god mot de som ikke alltid er de kule i klassen? Vil du være venn med dem som folk sjelden snakker til?

Andakt

Denne andakten har også tidligere vært publisert på iTro.

Herrens Ånd er over meg, for han har salvet meg til å forkynne et godt budskap for fattige. Han har sendt meg for å rope ut at fanger skal få frihet og blinde få synet igjen, for å sette undertrykte fri og rope ut et nådens år fra Herren. (Luk 4,18-19)

På barneskolen og ungdomsskolen var det alltid et par gutter i klassen som var de kule gutta. De var flinke i fotball, de hadde kule klær og de var morsomme. Man ville alltid henge med dem, og man kunne fort vrake andre venner hvis de kule ville være med deg. Eller så ble man irritert fordi andre vraket deg, fordi de skulle være med de kule…

Alt forandret seg da Jesus kom

Bibelversene fra Lukas-evangeliet, som står ovenfor her, er sagt av Jesus når han snakker til folk på hjemstedet sitt. Da Jesus levde, var det mange folk som ikke var så populære. Blinde, fattige, halte og folk med sykdommer som gjorde huden råtten. Folk likte ikke å ha med dem å gjøre.

Jeg tror ikke livet var så enkelt for disse folka alltid. De var avhengige av at enten familie eller andre skulle være gode mot dem, gi dem mat, i det hele tatt bare snakke med dem.

Men alt dette forandrer seg når Jesus kommer til byen. Han kom for å rope ut et nådens år fra Herren. Han var ikke redd for å snakke med de som var upopulære, han spiste middag med de som ingen likte, han var god mot de som var svake. Han viste godhet hvor enn han kom.

Vi trenger hjelp

Vi får lov til å være med på laget til Jesus. Vil du være med å være god mot de som ikke alltid er de kule i klassen, vil du være venn med dem som folk sjelden snakker til?

Jeg er ikke flink på dette området. Jeg liker å smile og snakke med de som blir sett på som viktige rundt omkring. Bli godtatt av dem. Det er menneskelig. Vi liker å være populære, å ikke bli sett på som idioter eller rare.

Samtidig er det kanskje det Gud kaller oss til. Å være rare, ved å bry oss om de folka som ingen andre bryr seg om. Det faller oss ikke inn naturlig, så vi trenger hjelp.

Så la oss rope til Jesus i bønn om å gi oss styrke til å tørre dette. La dette være et nådens år, hvor vi sprer den godheten som Jesus gav.

John Olav Selstø

Andakt

Denne andakten har også tidligere vært publisert på iTro.