Koryn Hawthorne

Koryn Hawthorne

Ungdommelig og frisk gospel fra The Voice (US)-finalisten.

Hørt

Koryn Hawthorne – EP                   Utgitt av: Provident Label Group LLC   Sjanger: R&B/Soul                     Koryn er 19 år og kjent fra The Voice (US) sesong 8

Koryn Hawthorne er jenta fra Louisiana som i 2015 kom helt til finalen i amerikanske The Voice. Denne høsten har hun gitt ut sin debut-EP. Den er forfriskende, variert og gir ungdommen gospelmusikk som har mange av de samme musikalske trekkene som dagens populærmusikk. Det kan nesten garanteres at man kjenner grooven når man fyrer på denne i bilen eller stua.

Gud er trofast

 

Om «Won´t He Do It»  sier Koryn til NRT;  «Jeg kunne laget sekulær musikk, men jeg vet at Gud har en plan gjennom denne musikken og at han vil berøre menneskers liv. Han vil skinne gjennom, og denne sangen er en påminnelse om at han er trofast. «…» Jeg tror Gud ønsker å reise folk opp for å snakke til min generasjon og utfordre dem. Gud vil alltid gjennomføre det han har startet. Jeg ønsker ikke å kun lage musikk for kirken, jeg vil også nå mainstreamlytterne. Jeg er gira!»

Et av Koryns favoritt bibelvers er Jeremia 29:11; «For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.» Dette budskapet blir man minnet om, gang på gang, i sangen over. Gud har sagt at han vil det beste for oss, og at når vi ber, så vil han høre. Det skal vi få stole på, og minne oss selv på når tvilen kommer snikende og vi kjenner på håpløsheten. Ingenting er umulig for Gud.

Lovsang og R&B

Min absolutte favoritt på denne Ep-en er sangen «Speak the Name.» En ærlig og kraftfull oppløfting av navnet over alle navn, Jesus. Denne sangen viser på mange måter den store variasjonen i albumet, der den er både relativt rolig og har sterke assosiasjoner til moderne lovssang, samtidig som Koryns kraftfulle stemme og måte å synge på knytter den sammen med de ellers mer Soul/R&B-pregede sangene og da spesielt den neste sangen «Reasons (feat. J. Monty). Ep-en er overraskende variert på tross av få sanger.

Gud kan bruke deg

Koryn er opptatt av å spørre seg selv hva Gud vil med livet hennes, og tror at ungdommen i dag må tørre å stole på at Gud har planer for og ønsker å bruke dem. Vi er ikke sterke i oss selv, men i Jesus kan vi stå frie og trygge på hvem vi er i ham. Dette er oppmuntrende og utfordrende ord, som også løftes frem i den mer tøffe og rocka åpninglåten «Warriors.»

 

Koryn er nok, som flere allerede har hintet til, en av de som vil kunne være med å påvirke fremtidens gospel. Jeg gleder meg i hvert fall til mer av Hawthorne og har nok blitt litt fan. Generasjonen vår, og dagens tenåringer trenger absolutt forbilder som henne.

Hørt

Koryn Hawthorne – EP                   Utgitt av: Provident Label Group LLC   Sjanger: R&B/Soul                     Koryn er 19 år og kjent fra The Voice (US) sesong 8