Da jeg valgte feil

Da jeg valgte feil

Det er rett og slett ikke til unngå at vi velger feil.

Tema

Tema på iTro i september er «Valg».

Livet består stort sett av å ta valg. Det er mulig det er en klisjé, men bare tenk over det. Alt du gjør i løpet av en dag er basert på et valg du tar, bevisst eller ubevisst.

De fleste av valgene du tar i løpet av en dag får ikke store konsekvenser. Det går helt fint at du smurte tre skiver med gulost til lunsj, selv om du i ditt stille sinn tenker at du burde valgt leverpostei når du åpner matpakka og ser hvor svett gulosten er blitt. Det kan være litt kjipt der og da, men det er tross alt en bagatell som fort er glemt.

Ikke råd til å velge feil?

Ganske mye verre er det når man skal ta store valg. Valg av kjæreste, bosted utdanning og venner er alle viktige valg som kan prege deg og ditt liv i flere måneder og år. Og da har du ikke råd til å velge feil, vel?

Jo, heldigvis har du det! Og det bør du prise deg lykkelig over. For det er rett og slett ikke til unngå at vi velger feil. En ting er at det ikke alltid er så lett å se for seg hva de ulike valgene vi må ta vil føre til. Enda mer avgjørende er det faktum at vi er syndige mennesker som ikke alltid klarer å tenke klart, og som i tillegg velger det vi selv har lyst til, fremfor det som er Guds vilje.

Bibelen er full av historier om dårlige valg

Er det noe som blir tydelig i løpet av de første sidene av Bibelen så er det at mennesker gjør nettopp dette. Adam og Eva tok et valg om å gjøre den ene tingen de fikk beskjed om å ikke gjøre, nemlig å spise av kunnskapens tre. Men det slutter på ingen måte der, det fortsetter gjennom hele Bibelen. Også i historiene om de store trosheltene.

Paulus forfulgte kristne, Noah drakk seg full, Peter fornektet Jesus tre ganger, og David lå med en annen kvinne og fikk attpåtil mannen hennes drept i krig. De tok fatale valg hele gjengen. Men Gud vraket dem ikke av den grunn.

Han har lovet å være med deg

Og det samme gjelder for deg. Gud vet at du kommer til å ta dumme valg, og gå til høyre når du virkelig burde tatt til venstre. Men han har lyst til å jobbe sammen med deg på tross av dette. Og enda viktigere enn som så: Når du en gang tar et valg som gjør at du lider stort, så har Han lovet å være med deg.

Kom til meg alle som bærer tung og jeg vil gi dere hvile. (Matt, 11:29)

Tema

Tema på iTro i september er «Valg».