Tidsbruk i sommer

Tidsbruk i sommer

Kommer Gud til å være din førsteprioritet i sommer?

Andakt

Eirik Brekke Hauge (20 år) kommer fra Karmøy, og studererFysikk, astronomi og meteorologivedUniversitetet i Oslo. Han er forlovet med Grete, og gifter seg med henne i sommer.

Det går mot sommer og ferie. Hva dette innebærer varierer fra person til person.

Noen skal jobbe hver dag, andre skal ut på langtur og oppleve nye; spennende ting, enkelte skal nok bare være hjemme og sløve mens de fleste skal nok ha en liten blanding av alt. (Alle skal selvsagt på UL ;) ) Om sommeren har man plutselig så mye ekstra tid. Nå kan vi endelig gjøre det vi ellers ikke får tid til. Men vi må ikke glemme Gud om sommeren heller.

Det er ingenting galt i å tjene litt ekstra penger, men husk å ikke la pengene ta overhånd

I Matteus 6,19-21  står det:

«Dere skal ikke samle skatter på jorden, hvor møll og mark ødelegger, og hvor tyver bryter inn og stjeler. Men dere skal samle skatter i himmelen, der verken møll eller mark ødelegger og tyver ikke bryter inn og stjeler.For der skatten din er, vil også hjertet ditt være.»

Sommerjobb er noe mange har og når du først er inne i systemet, er sommeren en god tid. Du får feriepenger og skattepenger tilbake og mot slutten av sommeren får du lønn. Og det er ingenting galt i å tjene litt ekstra penger, men husk å ikke la pengene ta overhånd.

Jeg er av den typen som liker å planlegge. Når jeg står opp om morgenen har jeg alltid kontroll på hva jeg vil få gjort den dagen og når. På samme måte har jeg alltid vært relativt flink med penger. Selv om de rundt meg synes jeg er litt dårlig til å spare, så har jeg alltid en plan med pengene mine. De forsvinner gjerne litt for raskt, men de holder til det jeg vil ha. Og det er her litt av mitt problem ligger. Det er lett for meg å planlegge alt jeg vil ha, men med en gang jeg begynner å tenke på at litt skal gis videre, så er jeg plutselig ikke like velvillig.

Samler du skatter på jorden eller i himmelen?

Tiden min kan  også bli misbrukt slik. Jeg er flink til å planlegge alt jeg vil gjøre for min egen del, men kan fort glemme at andre vil bruke tid med meg og at de har egne ønsker for hva vi skal gjøre sammen.

Målet mitt med denne teksten er ikke at du skal slutte å tjene penger til deg selv eller slutte å bruke tid på deg selv, det er fullstendig lov. Jeg ønsker bare at du stopper opp og tenker hva du bruker livet ditt på og hvorfor. Er det en venn som trenger deg litt ekstra i dag? Er det noen du skal prioritere i sommer fremfor jobb? Kommer Gud til å være din førsteprioritet i sommer? Er Gud din førsteprioritet i dag? Samler du skatter på jorden eller i himmelen?

Stopp litt opp i dag og tenk over dette. Be til Gud over saken, kanskje har Han store planer for akkurat deg i sommer.