Jesus har kontroll

Jesus har kontroll

– Gud har noe han skulle sagt i livet mitt.

Mitt vitnesbyrd

Mitt vitnesbyrder spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt påiTro@nlm.no.

VibekeOmland Aasrum er fra Sandefjord, og går på Bibelskolen Fjellhaug. Neste år skal hun være miljøarbeider på Sygna vgs.

Noen ganger skulle  Vibeke Omland Aasrum (19) ønske hun hadde en dato på når hun ble kristen. Men hun har bare alltid vært det.

 – Jeg er en av de som er vokst opp i kristen hjem. Jeg er heldig, egentlig. Gikk på bedehuset, var på søndagskole, barnegrupper, kor og leir ikke minst. Da jeg begynte i ungdomsforeninga utvikla nok troen min seg mer. Og årene med Sommertreff var viktige, at jeg turte å gå til førbønn for eksempel. Jeg var nysgjerrig de åra.

I år går Vibeke på Bibelskolen Fjellhaug, for hun hadde liksom bare alltid tenkt at det var der hun skulle gå.

– Da jeg kom hit merka jeg at jeg ble mer bevisst på hva jeg tror på. Jeg har lært mye om meg selv og troen min. Jeg har lært at jeg må tørre å legge ting i Guds hender. Jeg prøver hver dag å sette Gud først. Og prøver å stole på at Jesus har kontroll.

Jeg greier ikke å gi alt til han alltid, men jeg vil det

Samtidig er det  skummelt å gi Gud kontrollen. Hun kjenner på at hun egentlig vil beholde kontrollen selv.

– Men Gud har noe han skulle sagt i livet mitt. Jeg greier ikke å gi alt til han alltid, men jeg vil det, og prøver det. Jesus er jo meninga med livet. Det er klisje, men det er han som har gitt meg evig liv. Han døde for meg og alle andre. Da bør han være det viktigste i livet mitt, sier Vibeke.

Salme 91,11 har blitt et yndlingsvers. «For han skal gi sineengler befaling, at de skal bevare deg på alle dine veier».

Det er godt og trygt å hvile i det verset. Om vi har det vanskelig eller bra vil Gud alltid være der.

– Jeg har lært mye om at Gud har en plan for alle, og for meg, sier hun. – Den er ikke nødvendigvis konkret, men han kan bruke meg der jeg er. Jeg tror jeg har blitt flinkere til å se etter de dørene Gud åpner. Før ba jeg, men glemte å se etter svar, nå venter jeg på svar på bønn.

Han kan bruke meg der jeg er

Fra hun ble  gammel nok har hun vært med som leder på diverse lag og leirer. Det er noe hun er takknemlig for, og noe hun har lært mye av.

– Det har betydd mye å føle at jeg kunne bidra med noe.

Og Gud bruker alle. Det er noe Vibeke brenner for å få fram.

– Han vil bruke alle selv om man ikke står på en talerstol. Alle trengs i Guds rike. Hver enkelt har sine egenskaper, og alle er like viktige.

Sammen med en gjeng fra bibelskolen er hun med og driver allidrett litt utenfor Oslo. Før hun ble med tenkte hun at det kanskje kom til å bli litt tiltak å «ofre» annenhver fredag.

– Men det har vært gøy hver gang uansett om det har kommet en eller fem. Vi har sett at det betyr noe, og da er det verdt det, sier Vibeke. – Motivasjonen er at jeg har lyst til å fortelle andre om Jesus. Og så er det spennende og meningsfylt å være med et sted der det er få kristne, å se at det betyr noe for de som kommer.