Tilgivelse

Tilgivelse

Jeg har bedt om tilgivelse for noe galt jeg har gjort. Men hvorfor føler jeg at jeg ikke har fått tilgivelse?

Spørsmål & svar

Svaret er skrevet av Alf Gjøsund.

Lurer du på noe? Flere Spørsmål & Svar finner du under Påfyll.

Vil du sende inn ett spørsmål gjør du det under Kontakt Oss.

Takk for et kjempeaktuelt spørsmål. Jeg skjønner godt at du har blandede følelser knyttet til det du forteller om. Jeg tror at i et sunt kristenliv blir samvittigheten foredlet (akkurat som vin som får høyere kvalitet med årene), slik at den blir mer og mer i harmoni med Guds ord i Bibelen. I Filipperbrevet 1, 9-10 står det nemlig om at vår kjærlighet til Gud kan bli mer og mer rik på kunnskap og innsikt, slik at vi kan dømme om hva som er rett. Når vi lever sammen med Jesus, ser vi mer og mer av hva det betyr i praksis å leve etter hans vilje. Den innsikten vil prege samvittigheten vår.

Han har lovet deg tilgivelse

Ditt spørsmål var : Hvorfor føler jeg ikke at jeg har fått tilgivelse? Jeg har to forslag som du kan vurdere.

1) Du opplever det som alle kristne opplever av og til: At det er et sprik mellom det du føler, og det som Bibelen forteller. Vet du hva? Hadde du hele tiden kunnet føle at du var tilgitt, at du var et Guds barn, og hele den pakka, da hadde du ikke behøvd troen. Et sted i Bibelen står det: Vi vandrer i tro, ikke i beskuelse (2 Kor 5,7). Det betyr rett og slett: Vi ser ikke alltid det Gud har lovet oss. Men vi tror det!

Hva har han lovet deg? Han har lovet deg tilgivelse. Det står et annet sted i Bibelen: «Dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han forlater oss syndene og renser oss fra all urettferdighet.» (1Joh 1,9) Har du bekjent din synd for Jesus, og bedt ham om tilgivelse, da har han tilgitt deg og renset deg fra synden, uansett hva du føler. Gud kan nemlig ikke bryte sine løfter (2 Kor 1,20). Hans ord er sannhet (Joh 17,17).

Duskal ikkegi opp kampen mot fristelsene

2) Det finnes noen som ber om tilgivelse for synd de ikke har tenkt å slutte med. Du skriver ikke noe som får meg til å tro at du er blant dem, men dersom du er det, kan dette være en årsak til at du ikke føler deg tilgitt. Et sted i Bibelen står det: «Skal vi fortsette i synden for at nåden (tilgivelsen) skal bli større? Langt derifra!» (Rom 6,1-2). Så fortsetter apostelen Paulus med å fortelle hva dåpen betyr. Den betyr både tilgivelse og et oppgjør med synden.

Gud vil ikke at synden skal herske i livet ditt. Han vil at du skal herske over den. Det betyr ikke at du vil klare å leve uten synd. Men det betyr at du ikke skal gi opp kampen mot fristelsene. Og dersom du føler at du vil gi opp, så gå til Jesus og be ham gi deg ny kraft. Jeg har møtt mange mennesker som har fått både tilgivelse og et forvandlet liv i møte med Jesus. Husk at han lever!

Neste gang du faller, fold hendene og be om tilgivelse på nytt – sammen med kraft til å vinne over fristelsen neste gang. Faller du om igjen, gjør du det om igjen. Og om igjen. Og om igjen. Du vil aldri bli fullkommen. Og det er ikke sikkert du vil føle deg tilgitt en gang. Men du vil være tilgitt. Og det vil bli forandring i livet ditt! Det lover jeg. Fordi det står i Bibelen.

Hilsen Alf Gjøsund

Ill.foto: Oberazzi on flickr.com

Spørsmål & svar

Svaret er skrevet av Alf Gjøsund.

Lurer du på noe? Flere Spørsmål & Svar finner du under Påfyll.

Vil du sende inn ett spørsmål gjør du det under Kontakt Oss.