Tunge og lette ting

Tunge og lette ting

Jeg tror at det Gud sier har tyngde. Akkurat som når en snekker uttaler seg om huset han skal til å bygge.

Andakt

Dagens andakt er skrevet av Eyvind Olafsrud. Han er 23 år, kommer fra Kristiansand, og studerer bibeloversettelse ved Misjonshøgskolen i Stavanger.

Jeg våkna opp en morgen med setningen «Bryr du deg om de tunge tingene?» i hodet. Far hadde talt, og jeg visste nokså sikkert hva Han mente.

p>

Noen ting veier  mer enn andre. En stor stein vil veie mer enn en blyant, eller en tynn notatblokk. Dersom man satte disse tingene ute på gata, og vinden blåste sterkt, ville vi se hva som var tyngst, eller hva som lettest lot seg bevege.

Når Gud snakker, så betyr ordene hans noe

På hebraisk, så  betyr tyngde og ære det samme. Det er interessant. Gud blir ofte kalt Ærens Konge i Det gamle testamentet. Hva betyr det? Jeg tror at det Han sier har tyngde. Akkurat som når en snekker uttaler seg om huset han skal til å bygge. Snekkeren har faglig tyngde. Så når Gud snakker, så betyr ordene hans noe. Hva Gud gjør betyr noe.

Så tilbake til denne morgenen, hvor jeg hørte Gud snakke til meg om jeg brydde meg om de tunge tingene. Når Far snakker, så er det ikke med en fordømmende tone, men som en Far som bryr seg om sønnen sin.

Jeg forsto at  mye av tiden min i det siste hadde gått til ting som i virkeligheten betydde veldig lite. Facebook, skype og mail, som egentlig kan være fine, gode ting tok veldig mye tid av hverdagen min. Å kaste bort tida, eller prokrastinasjon, om du liker fine ord.

Ektepar ligner ofte mer og mer på hverandre etter hvert som årene går

Av og til  lar vi småting i hverdagen vår komme i veien for å bruke tid sammen med Jesus. Jeg tror Far ønsker å henge med oss. Ha et vennskap. Derfor sa Gud de ordene til meg den morgenen. Han ville bruke mer tid sammen med meg.

Det vi bruker tid på, vil påvirke oss på hvem vi er.Det er sagt at ektepar ofte ligner mer og mer på hverandre etter hvert som årene går. Har du tenkt på det? Det samme gjelder for oss.

Når vi bruker  tid med Jesus, ber til han, synger sanger til han, leser i Bibelen, snakker med ham om ting som vi tenker på, så blir vi påvirket at han. Og dersom vi blir påvirket av ham, våger jeg å påstå at vi vil bli folk som får mer og mer tyngde i livet vårt. Når vi mottar den kjærligheten som Jesus elsker oss med, og vi gir den videre til mennesker rundt oss, vil vi bety en større forskjell i livene deres. Dersom vi bruker tid sammen med Jesus som har tilgitt oss, kan vi lære å tilgi folk som gjør dumme ting mot oss.

Bønn

Jesus, du ser hverdagen min som er full av aktiviteter og ting som tar oppmerksomheten min. Jeg ber om at du må gi meg en sult etter å bruke tid sammen med deg. Hellige Ånd, åpne opp hjertet mitt, så jeg kan høre din stemme, og så vi kan snakke sammen. Takk for at du er en god Far.

Amen.

Det at vi  ikke bruker tid med Jesus, handler ikke om at vi mangler disiplin i livet vårt, eller at vi er dårlige kristne.

Det handler om sult. Hvor sultne er vi på å være med Jesus? Det vi da bør gjøre, er å be Gud gi oss lyst til å være sammen med Ham.

Foto:© Gor Grigoryan – Fotolia.com