«While You Were Sleeping»

«While You Were Sleeping»

Fordi det er lettere å følge tidsånden enn å gå imot strømmen, må vi holde oss våkne.

Andakt

Dagens andakt er skrevet av Martin Andreas Lehre.

«Så la oss ikke sove som de andre, men være våkne og edru!» Tess 5,6

Søvn er vanvittig deilig. Det er få ting som slår det å våkne opp om morgenen og finne ut at man kan sove en time ekstra fordi første forelesning er avlyst. Men av og til kan søvn bli et problem. Jeg husker godt den gangen i førstegangstjenesten da vi våknet av et brøl og lukten av brennende gummi. Det viste seg at støvelen til han som skulle passe på bålet hadde tatt fyr.

Casting Crowns har  en sang som heter «While You Were Sleeping». Den har en linje som blir omtrent som dette på norsk: «vi dysses i søvn av tankesett som redder trær og dreper barn». Jeg tror ikke det er noe problem å være opptatt av å redde trær. Problemet er nok heller at vi blir overøst med alt for mange gode formål. Formål som får lov til å overta den plassen i bevisstheten vår som Jesus og ordet om ham burde ha.

Alt for ofte en god unnskyldning for å ikke lese i Bibelen

For min egen  del har jeg alt for ofte en god unnskyldning for å ikke lese i Bibelen. En dag kan jeg tenke at jeg må sørge for å være uthvilt til neste morgen, en annen dag kan jeg tenke at jeg må holde meg oppdatert på det siste av nyheter. Begge deler er i og for seg gode ting, men ikke når det kommer i veien for mitt forhold til Jesus.

Eller hvor ofte burde vi ikke snakket om Jesus med ham vi spiser lunsj med, men så dropper vi det fordi det helt klart kunne blitt en pinlig situasjon? Å unngå pinlige situasjoner kan være et godt formål. Men dersom det kommer i veien for at noen skal få høre evangeliet, blir det feil.

Bønn

Kjære Jesus.
Takk for at du var villig til å dø for meg.
Tilgi meg for alle de gangene jeg ikke har tørt å stå opp for deg.
Gi meg styrke og vilje til å være et vitne for deg blant de menneskene jeg møter.
Amen

Fordi det er  lettere å følge tidsånden enn å gå imot strømmen, må vi holde oss våkne. Vi må tørre å stå for det bibelen sier. Vi må tørre å snakke om Jesus selv om det kan virke pinlig. Vi må tørre å si ifra når andre kristne gjør ting de ikke burde gjøre. På den måten holder vi oss våkne sammen. Da slipper vi kanskje å våkne opp med brennende støvler den dagen Jesus kommer igjen.