En fargerik sommerfugl

En fargerik sommerfugl

Jesus visste hvem han var, hvor han kom fra og hva han skulle i verden. Marie Ulland vil ha Jesus som forbilde også på dette området.

iLivet

Marie Ulland holdt seminaret «Hva fyller jeg meg med?» under misjonskonferansen Frontline i november 2014.

Marie åpnet seminaret «Hva fyller jeg meg med?» under Frontline 2014 med å si at hun ikke liker å stå foran folk, men at hun tror Gud vil hun skal det. Derfor gjør hun det.

Nå er hun på sitt sjette år i Hemsedal. Det første året hun var der, var det som frivillig på KRIK høyfjellssenter.

Marie ser seg selv som en fargerik sommerfugl, som er skapt i Guds bilde og som sprer glede

Underveis i oppholdet kjente hun på et kall til å være misjonær i Hemsedal, og bestemte seg for å bli der minst fem år til. Marie er glad i å stå på snowboard, men er ikke i bakken kun for å stå på snowboard. Hun spør ofte Gud: «Hvem vil du jeg skal møte og snakke med i bakken i dag?»

Marie ser seg selv som en fargerik sommerfugl, som er skapt i Guds bilde og som sprer glede. Men hun har ikke alltid vært like trygg på seg selv. I perioder av livet sitt har hun prøvd å passe inn i medias bilde og strevd etter andres bekreftelser.

Som fargerik sommerfugl har hun i perioder skjult noe av hvem hun er, og dette har satt sitt preg på henne. Det kom til et punkt der Gud sa til henne at han er den eneste som kan bekrefte henne og at tiden er inne for å høre på ham. Da begynte hun for alvor å skjønne at Gud elsker henne, og sommerfuglen ble på nytt utfoldet.

Hvis vi ikke vet hva Gud tenker om oss, blir det vanskelig å være i verden

Det store spørsmålet for mange i dag er «Hvordan kan jeg gjøre livet best for meg?» Som kristne er det store spørsmålet heller «Hvordan vil Gud jeg skal leve?» For å finne ut av det, har vi Jesus som forbilde. Jesus visste hvem han var, hvor han kom fra og hva han skulle i verden (Johannes 8,28-29).

https://www.youtube.com/watch?v=hsDQEb-qlyM

 

Hvis vi ikke vet hva Gud tenker om oss, blir det vanskelig å være i verden. Marie oppfordrer oss derfor til å fylle oss med Bibelen, Guds ord, og til å bruke tid med Gud. Akkurat som Jesus brukte tid med Gud i bønn, trenger vi det også. Men i motsetning til Jesus, blir vi aldri perfekte. Derfor oppfordrer Marie oss til å være rause med oss selv og ikke dømme oss selv – vi er i lære hos Gud.

Tipset hennes for Bibellesing er «SOAP»-metoden:

  • S – Scripture, Bibelen.
  • O – Observation: Hvilke vers pekte seg ut?
  • A – Application. Anvendelse i livet.
  • P – Prayer. Skriv en bønn ut fra det du leste om.
Privat

iLivet

Marie Ulland holdt seminaret «Hva fyller jeg meg med?» under misjonskonferansen Frontline i november 2014.