I Jesu armkrok

I Jesu armkrok

Jeg er så lei av de høye kravene til hvordan en ung gutt eller jente skal være. Jeg har funnet min plass i armkroken til Jesus.

Tema

Tema på iTro i november er «Lykke».

Jeg er så lei. Lei av at alt dreier seg om hvordan vi ser ut. Lei av at alt handler om hvilket tøy vi har, hvilken mat vi spiser, hvor pen du er, hvilke venner du har.

Jeg er så lei av at kravene til hvordan en ung gutt eller jente skal være, er så ekstremt høye. Lei av at 100 000 unge jenter og gutter i Norge har spiseforstyrrelser. Det skulle ikke vært sånn! Det skulle ikke vært sånn at unge vakre mennesker sulter seg for å bli perfekte. Perfekt skulle vært et forbudt ord for oss mennesker å bruke. I stedet skulle vi sagt GOD NOK. For det er det vi er. Gode nok.

For fem år siden sa kroppen min stopp. Jeg klarte ikke mer.

Hva ser du når du ser deg i speilet? Ser du den litt for store nesa? Eller de litt for små puppene? Ser du den flate rumpa? Eller de utstikkende ørene? Eller ser du den vakre, underfulle og fantastiske personen du er ? For det er sant. Du er en vakker person, og du er god nok!

Jeg takker deg for at jeg er så underfullt laget. Underfulle er dine verk, det vet jeg godt.
(Salme 139,14)

For fem år siden sa kroppen min stopp. Jeg klarte ikke mer. Jeg ble syk, og er det ennå. Grunnen vet vi ikke, men diagnosen er ME. Og jeg skal være ærlig å si det at det er noe dritt. Etter at jeg ble syk måtte jeg lære meg å lytte til kroppen min. Jeg måtte rett og slett begynne å ta vare på meg selv. Gjøre de tingene JEG synes var gøy, og ikke fordi andre forventet det. Jeg måtte lære meg at jeg var god nok. Jeg måtte lære meg at en 4’er er en utrolig bra karakter når man kun går 30 % på skolen. Jeg måtte lære meg at alle ikke kan være gode til alt.

Tenk deg hvor surrealistisk det egentlig er at mange unge mennesker sitt ideal er en person som får 6’er i alle fag på skolen, trener flere ganger til dagen, spiser sunt, har et stort sosialt nettverk og har tid til å bruke tid på vennene sine, som kan synge, danse, spille minst ett instrument, tegne, skrive, ha kloke svar på alt, være med i elevråd, kle seg bra, og ikke minst ser smashings ut hver dag?! Det er faktisk ikke overkommelig. Er det da egentlig så rart at unge personer blir utbrent?

Jeg tror dette bildet på mennesket, og denne strevinga har med at mange sliter med å finne sin plass, og at media skaper unaturlige bilder av hvordan ungdom skal være å se ut.

Jeg har funnet min plass, og den er i armkroken til Jesus

For min del hjelper det å hvile i Guds løfter om at Han elsker meg med en evig kjærlighet (Jeremia 31,3). Smak litt på det du. Jeg har funnet min plass, og den er i armkroken til Jesus. I armkroken til Han som skapte meg, og som vil meg bare godt. Og jeg tror det er det mange strever etter, gjerne uten at de selv vet det. En armkrok hvor man kan komme med alt man er og har gjort, det nytter ikke å skjule det, for Han vet det uansett, men du blir ikke dømt.

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg er hvertfall vokst opp med sangen som går sånn her: «Han har kastet alle mine synder bak sin rygg, han ser dem aldri mer».

Og når jeg hører den sangen tenker jeg at jeg kaster syndene mine i et grumsete, illeluktende vann, men et skilt hvor det står ”Fisking forbudt”. Gud vet om alt, og selv om det er litt skremmende, så er det også utrolig deilig å vite at ingen ting overrasker Han, og at Han glemmer det.

Gud hadde en plan da han skapte deg

Men, selv om jeg hviler i Guds armkrok, betyr ikke det at jeg ikke ønsker å gjøre det bra på skolen. Det betyr heller ikke at jeg slutter å trene, spise sunt, eller at jeg slutter å bry meg om klær og mote. Det betyr hvertfall ikke at jeg slutter å synge. Men, det betyr at jeg fokuserer på å gjøre disse tingene fordi jeg liker det! Og fordi det er noen interesser.

Alle har et talent. Kanskje er du flink til å spille fotball, kanskje er du flink til å synge, kanskje er du flink til å bake, tegne, danse, løpe, sykle, eller kanskje er du flink til å være et medmenneske? Jeg vet ikke hva du er god på, men jeg tror at Gud ønsker at du skal bruke dine talenter. At du ikke skal kaste de bort på å gjøre noe annet, fordi det du er flink til, ikke er like kult som det naboen din er flink til.

Gud hadde en plan da han skapte deg. Han hadde en plan om hvem du skulle være, og hva du skulle være flink til. Og Han digger deg for den du er (Sefanja 3,17). Så ta deg en pause, spis litt sjokolade (eller noe annet godt), og nyt livet. For du er god nok, og du er ELSKET!

«Herren din Gud er hos deg,
en helt som frelser.
Han fryder og gleder seg over deg
og viser deg på ny sin kjærlighet.
Han jubler over deg med fryd.»
(Sef 3,17)

Tema

Tema på iTro i november er «Lykke».