5 tips til å få venner i koronatiden

5 tips til å få venner i koronatiden

Vi snakker ofte om å bygge vennskap - sett i gang med grunnarbeidet! 

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Koronatiden har vært utfordrende.Måneder med sosial isolasjon og oppfordring til å møte så få andre mennesker som mulig har gjort oss mer sårbare for ensomhet. Nære relasjoner har blitt viktigere enn noen gang, og savnet etter denne typen relasjoner tilsvarende stort. 

Flere og flere av oss kjenner på ensomhet. Det er  ikke alltid lett for andre å spotte hvem som er ensomme. Noen har få venner, og kjenner på at de gjerne skulle hatt flere. Andre har veldig mange bekjente, men få nære venner. Ensomhet er kjipt, uansett.

Det finnes likevel flere steg du kan ta for å bli bedre kjent med venner du allerede har – eller finne nye. 

1 Ta det første steget

Ofte skulle man ønske at noen andre tok kontakt. De fleste av oss trenger derimot å trene oss på å ta det første steget. 

Tenk gjennom om du kjenner noen som kan nyte godt av å få deg som venn. Kjenner du noen som nylig har flyttet til byen, eller som ikke har så mange andre venner. Flytt fokuset litt bort fra deg selv, og tenk gjennom hvordan du kan være en god venn for andre. 

2 Ta konktakt med bekjente

Er du en av dem som har mange bekjente men få nære venner?

Benytt denne tiden til å sende en melding til, eller treffe (dersom det er mulig), noen du kjenner litt men gjerne kunne tenke deg å bli venn med. Oppgrader noen fra bekjent til venn. 

3 Bli venn med dem du allerede møter til daglig

Ta en litt lenger prat med naboen, en arbeidskollega eller en medelev. Kanskje blir det naturlig å spørre om de har lyst å henge, eller prate videre over en kopp kaffe. 

4 Online community

Vi lever mer og mer av livene våre over nett, og akkurat i denne situasjonen gir det oss nye muligheter.

Det finnes massevis av facebookgrupper, forumgrupper og andre online-communities der du kan finne andre med samme interesser som deg. Kanskje arrangeres det også etterhvert noen arrangementer der det er mulig å møte fysisk.

5 Ærlighet

Vær ærlig om at du har lyst å finne nye venner.

Flere er i samme situasjon, du er ikke den eneste. Kanskje kan vi gjennom denne perioden lære å gripe de mulighetene vi har, tørre mer, og ta med oss noe inn i den «vanlige» hverdagen igjen. 

Vi går alle gjennom perioder av livet der vi ikke har mulighet eller kapasitet til å holde kontakt med mange venner. Noen sesonger er preget av mye nytt og få bekjente.

Lær å være komfortabel i ditt eget selskap, og vit at det ikke alltid vil være slik som nå. Noen ganger kommer nye vennskap lett, andre ganger krever de en god del innsats. 

Vi snakker ofte om å bygge vennskap – sett i gang med grunnarbeidet! 

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.