Bønnens makt

Bønnens makt

Er du klar over hvor mye makt det er i bønn?

Jentesnakk

En tirsdag i måneden er det jentesnakk her på iTro.

Like ofte blir det guttesnakk, med Hans Arne Sanna.

Her tar vi opp alt det som jenter og gutter er opptatt av. Fra jente til jente, og gutt til gutt. Har du noe du ønsker å spørre jentesnakk eller Hans Arne om kan du sende en epost tiliTro@nlm.nosetter vi dere i kontakt med hverandre. Har du et tema du vil de skal skrive om – tips i vei!

Jeg har gått fast i en bibelgruppe i over fem år og hver gang vi møtes kommer vi med nye bønne- og takkeemner som vi skriver ned før vi ber dem.

Bønnelista kan inneholde  tema som jobbsøking, helbredelse, eksamen, beskyttelse eller frimodighet til å vitne om Jesus. Takkeemner kan være alt fra maten på bordet og sola som varmer, til familie og venner. Neste gang vi møtes går vi gjennom bønnelista for å se hvordan det har gått med det vi ba om forrige gang. Av og til har vi samme bønneemne på lista i flere måneder, men ofte opplever vi at en bønn er blitt besvart slik at vi kan flytte den over på lista over takkeemner.

Er det ikke utrolig? Gud hører når fem jenter samles for å be i en bibelgruppe. Gud hører også deg når du vender deg til Ham i bønn. Har du kommet til ham med noe den siste tiden?

Det skjer noe i himmelen når du ber

Det skjer noe  når du ber. Kanskje har du allerede erfart det? Kanskje har du fått oppleve å få konkrete bønnesvar slik som vi av og til opplever i bibelgruppa. Samtidig sier Bibelen at det skjer noe i himmelen når du ber. Bønnene dine blir lagt i gullskåler fremfor Gud og da blir himmelen fylt av tordenbråk, drønn, lyn og jordskjelv (John. Åp. 8,3-5). Tenk at en stille og enkel bønn kan føre til noe så stort. Dette er uvirkelig, men sant.

Når du ber vil du få svar i rette tid (Heb. 4,16). Det vil si at både ja, nei og vent litt kan være svaret på bønnen din. Det at Gud ikke alltid svarer slik du ønsker eller når du ønsker, kan kanskje oppleves litt vanskelig. Da er det viktig at du vet at det ikke betyr at Gud ikke har hørt bønnen din, eller at han ikke vil svare den.

Jeg husker at  da jeg var liten pleide jeg å be om å vinne hovedgevinsten på basar. Ja, faktisk så ba jeg om det. Nå i ettertid ser jeg at jeg kanskje burde kjøpt litt flere lodd for å øke vinnersjansen. Det har også gått opp for meg at denne bønnen var av det mer egoistiske slaget. Men, jeg ba bønnen selv om jeg aldri fikk ja til svar.

Gud vil du skal komme til han med alt

Mine bønner på basar tar oss videre til det faktum at du kan få legge alt du har på hjertet frem for Gud (Fil. 4,6). Dette handler om bønnens frihet. Gud vil du skal komme til han med alt – gleder og sorger, store og små ting. Kanskje vinner heller ikke du hovedgevinsten, men en ting som er sikkert er at Gud svarer deg slik han ser det er best.

Jeg vil oppfordre  deg til å bruke mer tid på bønn. Kanskje du kan lære deg å daglig be bønnen som Jesus har lært oss: Fader vår (Matt. 6,9-13). Kanskje du kan bli mer bevisst på å be mens du sitter på bussen eller går tur. Eller så kan det hende du kan finne ditt «lønnkammer» og sette av 5-10 min hver morgen eller kveld til å be over ting du tenker på. Uansett vil et større fokus på bønn gi deg og de rundt deg mye tilbake. Ha tro på Gud og bønnens makt!

Ill.foto:  Fresh Conservative på Flickr.com