Bønnesvar!

Bønnesvar!

For en liten stund siden sto jeg ovenfor en litt tøff periode.

Jeg gikk lenge  og ventet på et svar som hadde med fremtiden min å gjøre. En helg jeg var i London, ringte plutselig mamma til meg og sa at jeg hadde fått konvolutten i posten. En konvolutt med svaret.

Mitt vitnesbyrd:

Maria Reigstad (18) deler av sitt liv i dagens vitnesbyrd. Ho går for tida i 3. klasse på Danielsen videregående skole i Bergen.

Jeg fikk en  følelse av at det ikke var det svaret jeg hadde håpet på. Mine venninner ventet også på det samme svaret, og alle var veldig spente. Siste dagen i London trakk jeg en lapp fra en bønnekrukke, et vers fra Jobs bok 35,14: «Selv når du sier du ikke ser Ham, så ser han din sak, bare vent på Ham». Jeg fikk da en visshet om at jeg kom til å få bruk for det verset, så da jeg kom hjem og åpnet konvolutten, kom ikke svaret som et sjokk.

Det tok lang tid før jeg så et lys i tunnelen

Jeg var allerede  forberedt. Der og da følte jeg ikke at Gud så hva jeg ville, og jeg skjønte ikke helt hva som var Guds vilje for meg. Men jeg hadde dette bibelverset jeg klamret meg til, hver dag som gikk. Det tok lang tid før jeg så et lys i tunnelen. Jeg ba hver kveld «Gud, vis meg din vilje! Hjelp meg å SE hvorfor akkurat jeg, er akkurat her, og akkurat nå!» Jeg sier ikke at alle dagene var like tunge, for det var mange fine dager også. Men det var nok ikke så mange som merket at jeg var nedenfor, for såret bar jeg inni meg.

Gud åpnet øynene mine litt og litt

Etter hvert klarte  jeg å komme tilbake til rytmen og hverdagen ble litt lettere. Det var ikke noe som skjedde plutselig, men ettersom tiden gikk, følte jeg at Gud åpnet øynene mine litt og litt. Jeg fikk ikke et konkret svar, slik jeg ønsket meg, men mer en visshet om at Gud hadde en plan for meg, akkurat der jeg var. At han ikke var ferdig med meg enda. Jeg tror det var meningen at jeg skulle være et lys for andre kristne både på skolen og på fritiden.

Til slutt vil  jeg bare si til deg som har det litt tungt: Gud er med deg hver dag, og han ser det du strever med. Du må bare vente og stole på han, for han har en plan for deg!

Foto: Privat