Den brutale sannheten

Den brutale sannheten

Her på jorden vil våre liv være preget av den syke verden vi lever i. Heldigvis har vi Jesus.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk med Kristin Aamodt Hardang og Regine Høie Undheim her på iTro.

Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.

En gang var verden helt frisk. Adam og Eva levde et liv i perfekt harmoni med hverandre og naturen. De hadde fått dette livet i gave av Gud. Som ønsket at hans skaperverk skulle være godt. Bare godt. Det var en gang at verden var frisk, men så kom det store fallet: Eva sa ja til eplet, fristelsen som djevelen tilbudte henne. Brått følte de to menneskene seg nakne og redde. De ville skjule seg for Gud.

Verden er et sykt sted. Krig, sult, nød, konflikter, sykdom, krangling, katastrofer, smerte, sorg. Det omgir oss, og rammer oss. Samtidig har vi lett for å ville vise oss fra vår mest perfekte sider. Det er lett å prøve å dekke over, prøve å skjule det som bærer preg av feil og mangler i våre liv. Slik som Adam og Eva gjorde i møte med Herren, like etter syndefallet. Vi lever i en syk verden, og på en måte kan vi si at vi mennesker også lider av sykdom.

Noe mangler

Har du noen gang lurt på: Hvorfor klarer jeg ikke skjule mine feil uansett hvor hardt jeg prøver? Hvorfor er det noen ganger vanskelig å elske meg selv, og andre? Hvorfor gjør jeg de samme feilene, igjen, igjen og igjen? Hvorfor gleder det meg noen ganger å baksnakke en annen? Hvorfor opplever jeg så mange nedturer? Hva mangler?

Egentlig. Opprinnelig.

Verden mangler det som gjør den perfekt. Du mangler det som gjør deg perfekt. Og med perfekt mener jeg: slik Gud skapte det til å være. Egentlig. Opprinnelig. Så lenge vi lever her på jorden så vil våre liv være preget av at det er en syk verden vi lever i. At vi lever med mangler. Sannheten er faktisk så brutal. Noe jeg tror det er viktig å være klar over.

Gode nyheter

I Matteus 9:12 står det at Jesus sier ”Det er ikke de friske som trenger lege, men de syke.” Og litt senere i kapittelet ”Jeg er ikke kommet for å kalle rettferdige, men syndere”. Jesus vet at vi mangler. Jesus har det vi mangler. Og han vil gi oss det.

Bibelen forteller oss om løftet om et nytt liv, en ny himmel og en ny jord. Vi skal få et friskt liv, i en frisk verden. Og mens vi venter, er det klokeste vi kan gjøre å holde oss nær til Jesus. Legen vår. Som hele tiden gir oss medisinen vi trenger: tilgivelse og en ny start. Her er noen ord til deg, fra Jesus:

Dette har jeg sagt dere for at dere skal fred i meg. I verden har dere trengsler. Men vær frimodige, jeg har seiret over verden! Johannes 16:33

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk med Kristin Aamodt Hardang og Regine Høie Undheim her på iTro.

Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.