Blant fotballspillere i Etiopia

Blant fotballspillere i Etiopia

Fire nordmenn brukte påsken på teamtur til Etiopia. Der hang de blant annet med et fotballag, levde med kameler rundt seg og så på Mekane Yesus-kirkens ungdomsarbeid.

Misjon

I denne spalten kan du lese om misjon sett fra forskjellige perspektiv.

Det er mulig å bli med på TeFT-team til Kina, Peru og Indonesia. Les mer her hvis du er interessert.

Elisabeth Sæverås, Vilde Bunkholt, Jon Anker Sarpebakken og undertegnede har vært så heldige å få reise til Etiopia som første utgave av Teft Team Addis.

Der gikk opplegget blant annet ut på å besøke et lokalt fotballag NLM støtter, se misjonsprosjekter i Øst-Etiopia, bli kjent med ungdommer i den evangeliske Mekane-Yesus-kirkens ungdomsmenigheter og innhente erfaringer til fordel for fremtidige Teft-Team på Etiopia-tur.

Fravær av intimgrenser

Rimelig trøtte landet vi i Addis Abeba, landets hovedstad. Det var tidlig om morgenen mandag 30. mars og begynnelsen på en ni-dagers Teft-tur.

Første dag gikk med til å komme seg etter reisen og utforske området omkring NLM sitt hovedkvarter hvor vi holdt til. Det gjaldt også å finne ut av hovedstadens kollektivsystem bestående av tusenvis av minibusser kjørende på kryss og tvers av byen.

Bruk av systemet forutsetter fravær av intimgrenser: På det meste talte vi 20 personer i èn ni-seters buss.

Fotballspillere i eliteserien

Neste dag fikk vi møte fotballklubben Kasanchis Sports and Social Association (KSSA). Vi fikk observere den knallharde treningen og etterpå snakket vi med både spillere og trenere.

Klubben holder til like ved NLM-hovedkvarteret og NLM støtter den som ledd i bidraget til nærmiljøet. Den består av to guttelag, ett for spillere mellom 17 og 20 år og ett for spillere mellom 20 og 27 år.

TeftteamAddis2

De senere årene har en håndfull av spillerne virkelig gjort det bra og endt opp som profesjonelle i etiopisk elite-serie! Dette har gjort KSSA til et attraktivt lag å spille for.

Hardtarbeidende og kunnskapsrike trenere har gjort prosjektet mulig. Til tross for at arbeidet er ulønnet velger disse å bruke enormt med tid og energi på klubben. Deres innsats fremstod for oss som et eksempel til etterfølgelse! Et vilkår for å få lagplass er deltakelse på andakten som avholdes i etterkant av hver trening. Flere er blitt frelst gjennom klubben.

Slag i slag

Grytidlig neste morgen satte vi oss på flyet til en by i den muslimske delen av Øst-Etiopia. Byen var i seg selv fascinerende å oppleve. Kameler vandret gatelangs og på markedsplassene vrimlet det av folk. Om kveldene fikk vi servert regionale geitekjøtt-spesialiteter, samtidig som vi inntok enorme mengder machiato – en kaffedrikk som er meget populær i Etiopia.

Mekane Yesus-kirken driver en barne- og ungdomsskole i byen, som NLM støtter. I tillegg er arbeidet med å bygge en videregående skole så vidt kommet i gang. Området lider av mangel på videregående-utdanning med høy kvalitet, noe NLM ser for seg å kunne bidra med. Arbeidet er imidlertid tidkrevende og avhenger av tillitsoppnåelse hos lokalbefolkningen. Mange av medarbeiderne hadde flyttet langveisfra for å være med i prosjektet. Det var flott å høre hvordan flere av dem hadde opplevd, og fulgt etter, et kall om å delta.

De siste dagene i hovedstaden gikk slag i slag. Vi rakk blant annet å delta på bønnemøtet i en lokal ungdomsmenighet, se KSSA slå erkefienden 2-1 og bestige en fjelltopp som rager ca. 3400 moh.!

Vi sitter igjen med fantastiske inntrykk etter en lærerik tur. Neste års Teft-team har virkelig noe å glede seg til!

Privat

Misjon

I denne spalten kan du lese om misjon sett fra forskjellige perspektiv.

Det er mulig å bli med på TeFT-team til Kina, Peru og Indonesia. Les mer her hvis du er interessert.